En perle er kommet mer til syne

Foto: Jan Petter Svendal

Framnes ved Bergstø er en flott perle å ta et stopp ved i påsken.

Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook!

På Framnes friluftsområde på Søfteland har Bergen og Omegn Friluftsråd et kommunalt friluftsområde ved Gåssandvatnet.

I forbindelse med rydding i desember i fjor gikk de ut og etterlyste eiere til en del båter.

– I friluftsområdet/rundt naustet ligger det mange/ titalls småbåter, som vi ikke kjenner eier på. Etter vår kjennskap skal det heller ikke ha blitt gitt løyve for at andre/ naboer kan lagre båtene sine her, meldte BOF på sin Facebookside.

Nå ligger det færre båter på eiendommen, og det er ryddet unna mye skog, så mye at det nå er helt åpent ned til naustet, og det åpenbarer seg et flott område.

Og dette har vært en perle, men er nå blitt en enda finere perle, ikke minst fordi det nå er åpent og lett tilgjengelig for alle, og så er det en flott utsikt innover mot Gåssand og videre til Haugsdalshorga.

På plassen står det også et gammelt naust som BOF tenker å begynne å ruste opp, og det er driftsavdelingen som har ryddet skog og rensket vegetasjon rundt naustet.

Stedet heter Framnes (Blyttaneset)

«Lokalt benevnes området «Blyttaneset». Godt utgangspunkt ved padling i Osvassdraget. Naust og utsettingsplass for kano. Liten parkering med plass til to biler» skriver Vestkystparken på sine nettsider..

Naustet og området er altså lett tilgjengelig fra Byvegen, eller hvis du går eller sykler på Osbanelinjen fra Hetleflåten, eller fra Søfteland skule, passerer du området ikke langt unna Bergstø.

Dette er så absolutt turen å ta med familien i påsken, for deg/ dere som har hjemmepåske.

God tur!