Politiet reagerer på feil plassering av skilt på MC

Illustrasjonsfoto: Jan Petter Svendal

– Dette ser vil veldig mye av.

Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook!

Patruljen kom over to MC er som ikke hadde riktig påmontert skilt i løpet av fredagen.

– Skiltet var skrudd fast opp under skjermen. I følge kjøretøyforskriften §39-2 nr 2.2 skal skiltet være plassert vinkelrett på kjøretøyets lengdeakse, slik at tall og bokstaver er lett leselige.

Det er mulig å montere skilt med avvik på 30 grader oppover og 15 grader nedover fra vertikalplanet. Videre fremgår det av nr. 3.1 at kjennemerket skal være godt synlig og ikke dekket av uvedkommende gjenstander.

Når skiltet er skrudd fast opp under skjermen på MC ene, så er det ikke lett leselige og de tilfredsstiller derfor ikke kravene etter kjøretøyforskriften. Det lureste er å benytte seg av de originalfestene som medfølger kjøretøyet.

– Dette er noe vi ser mye av, vi gir stort sett råd og veiledning og i noen tilfeller pålegg om å utbedre feil, men vi kan også gi pålegg om teknisk undersøkelse hos statens vegvesen. Vi har også mulighet til å reagere med gebyr på kr. 3000,- for feil på kjennemerket som strider mot kjøretøyforskriften, sier vakthavende politibetjent ved Bjørnafjorden politistasjon.