Vil ha wakeboardanlegg på Ulvenvatnet

Men kommunen ber initiativtager om å se seg om etter andre områder for et slikt anlegg.


Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook

14 år gamle Viktor Hjelle fra Os tok i august NM-sølv på wakeboard i Norsjø kabelpark i Skien.

14-åringen har hatt tanker om å få etablert en kabelpark på Ulvenvatnet i Os, og har sammen med faren vært på befaring med folk fra Os kommune i området nedenfor Os vidaregåande skule.

Os kommune er positiv til initiativet fra 14-åringen, men mener det blir vanskelig å få til noe der med det første.

– Konklusjonen fra planavdelingen tilsier at denne type anlegg har åpenbare utfordringer knyttet til installasjon, fremføring av vei og parkering i dette området. Det er heller ikke tatt stilling til
konsekvenser tiltaket vil kunne ha for biologisk mangfold, skriver Tom Leonsen, koordinator for idrett og friluftsliv i Os kommune i et brev til initiativtagerne.

Administrasjonen i Os kommune tar og hensyn til områdeplanleggingen av Forsvaret sin områdeplan for Ulven skyte- og øvingsområde og vil ikke støtte nye tiltak når denne planen er under behandling.

Kommunen oppfordrer de å se på andre områder i bygden
Os kommune er positive til nye arenaer for aktivitet men med opplysninger de sitter med, så vil det ta tid å få avklart etablering av denne type tiltak på Ulvenvatnet.

– Vi oppfordrer dere til å se etter andre mulige områder dersom målet er å få etablert en installasjon for wakaboard i løpet av de neste to årene, avslutter kommunen i brevet..