Likte du vårstemningen i dag?

Svanedans i havnen denne onsdagen, men lavtrykk er på vei igjen. FOTO: Jan Petter Svendal

Da blir du ikke spesielt glad over lavtrykket som er på vei.

Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook

Det har vært kalde tider, og med snøfall i det siste, men denne onsdagen var det slett ikke ille, og solen varmet godt.

Men hvor lenge varte det? Ikke veldig lenge, for i morgen kommer et nytt lavtrykk, og dermed gult farevarsel om snø. Det kan komme 10-15 cm til, så bare ha måken klar.

Sørøstlig bris, frisk bris utsatte steder. Tilskyende, oppholdsvær. Om ettermiddagen økende til sørøstlig stiv kuling utsatte steder, sterk kuling på kysten i sør, og i utsatte fjellstrøk liten storm. Lokalt kraftige vindkast. Etter hvert sludd eller snø, om kvelden regn i ytre strøk, ja, slik lyder meldingen fra Yr for torsdagen.

Fredagen blir ikke så veldig mye bedre: Først på dagen sørøstlig stiv til sterk kuling utsatte steder, lite storm på kysten i sør. Lokalt kraftige vindkast. Regn, sludd og snø i indre høyereliggende områder. Lokal tåke. Fra fredag ettermiddag sørlig minkende til liten til periodevis stiv kuling utsatte steder, frisk bris på kysten lengst sør. Avtagende nedbør vesentlig i sør og om kvelden etter hvert overgang til byger.

HER er langtidsvarselet!

Lørdagen blir det noe roligere vindforhold, men det blir skyet og litt regn av og til.

Gult farevarsel og stor fare for snøras
Og som nevnt, gult farevarsel.

– I forbindelse med lavtrykket som treffer Vestlandet torsdag er det ventet 10-15 cm i løpet av 12 timer torsdag ettermiddag og kveld. Overgang til regn er ventet fra natt til fredag. Gjelder for Vestland og store deler av Rogaland.

Og obs, stor fare for snøras de neste dagene. SE Varsom.no HER!