Fra vinteridyll til føyke

Foto: Jan Petter Svendal

Happy med at vinteren kom tilbake? Du må nok holde ut litt til.


Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook

Frem til vinterferien hadde vi en haug med plussgrader, og hadde troen på at våren var i anmarsj, men så feil tok vi, for det ble både et lite snøfall og kuldegrader.

Vinterferien bød på kaldt og fint vær, men det skulle bli enda kaldere.

For denne uken har det vært skikkelig kaldt på nettene og morgenen, og vi målte minus 15 grader i «Varåsen hill» torsdag i denne uken, og ellers over 10-til 14 minusgrader.

Fredagen ble litt mildere, så kom varslet snø, og natt til lørdag enda mer snø.

Vi målte nesten 30 cm tidlig på formiddagen lørdag, og da var det solskinn og skikkelig idyll, men den varte ikke så lenge, for en time senere lavet det ned. Utpå ettermiddagen denne lørdagen har det vært flere snøfall, men i skrivende stund (kl:15.20) skinner solen igjen.

Men ikke la deg lure, for det kommer mer snø denne lørdagen, i hvert fall frem til 18-19-tiden.

Anbefaler ellers å bruke det fine snøføret nå. Akebrett, da er det jo bare å finne noen bakker og gyve løs.

Vil du på ski?
Ta turen innover på markene mot Tøsdal og rundt inne i Osmarken. Eller langs flystripen på Ulven videre bortover forbi Lidl-lagereret og bort til Nore Neset ungdomsskule. Og så er jo golfbanen på Hauge et fin sted å gå på ski.

HER er langtidsvarselet!

Søndag stiger temperaturen noe, kanskje får vi litt snø, men for det meste skal det være opphold.

Mandag er det tilbake til det vi kjenner så godt, nedbør som regn. Mandag og tirsdag er det meldt en god del regn og rundt 5 plussgrader, mens videre utover i uken ser det ut til å bli lettere igjen, litt kjøligere, og noe sol.

Det er ellers i kystnære strø det er kommet mest snø. På Kvamskogen kom det rundt 5 cm natt til lørdag, og så har det snødd noe lørdag ettermiddag. Skiforholdene er ellers utmerket der oppe.