Flåten Naturbarnehage er konkurs

Foto: Flåten Naturbarnehage

De 22 barna flyttes til en annen barnehage.

Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook

Privateide Flåten Naturbarnehage holder til i Husmortunet i Gymnasveien, men nå går det mot slutten, for denne uken ble det klart at den lille barnehagen slås konkurs.

– Vi begynte i høst å se at det kunne bli tøft for Flåten Naturbarnehage, og vi søkte derfor om forskudd på strømstøtte, men fikk avslag fra Bjørnafjorden kommune. Vi ble anbefalt om å søke for 2023, og fikk avslag også der, sier daglig leder og medeier Liv Lindtvedt Søfteland til NyttiOs.no.

Er det strømprisene som er årsaken til at dere ikke klarer å holde barnehagen i gang lenger?

– Det er en kombinasjon av strømprisene og mindre tilskudd som er medvirkende til at vi må gi oss, sier Lindtvedt Søfteland.

Tirsdag kveld hadde hun informasjonsmøte med de seks ansatte og sendte ut informasjon til foreldre.

– For en uke siden trodde vi at vi skulle klare å få det til, men dessverre så gikk det ikke slik, og derfor ble det informert i går kveld.

Barnehagen har i høst hatt 22 barn på en avdeling, og disse har fått tilbud om å flytte over til Os barnehage, som ligger like over veien.

– Vi holder barnehagen åpen frem til 1. desember, og deretter flytter ungene over i Os barnehage. Kommunen har også signalisert at noen av de ansatte blir med i en overgangsperiode, for å skape trygghet for ungene, sier Liv Lindtvedt Søfteland til NyttiOs.no.

Hvordan reagerer foreldrene på at barnehagen må gi seg?

– De er lei seg for at det ender slik, og tenker spesielt på de ansatte som nå mister jobben sin, avslutter daglig leder Liv Lindtvedt Søfteland til NyttiOs.no.

Les også: MÅTTE STENGE BARNEHAGEN FØR TIDEN (onsdag ble siste dag)

Torsdag morgen blir NyttiOs.no gjort kjent med at barnehagen er stengt.

– Foreldre fikk sms i går fra daglig leder at barnehagen allerede er stengt og at eiendeler kan hentes i dag mellom kl.14 og 17, sier en forelder som ønsker å være anonym.