Stavanger og Sotra – Flesland ble det ikke plass til

Foto: Jan Petter Svendal

Noen bilister har blingset her, men feltene til høyre fører deg til flyplassen.

Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook

I Rå-tunnelen fra Bergen og mot Os og Flesland, kommer du i starten på tunnelen til fire felt, to felt er skiltet Stavanger, altså mot Os, mens de to som går i Søråstunnelen mot Flesland er skiltet Sotra.

Skiltet er merket med et flysymbol, men det ble ikke plass til å skrive Flesland eller Bergen lufthavn.

– Dette er på grunn av størrelsen på skiltene og informasjon på dem. Tunnelprofilen gir klare begrensinger, og bestemmer størrelsen på skiltene, skriver Seksjonssjef Frode Moen Aarland i Statens vegvesen til Bergens Tidende i en e-post.

– Man må oppfylle krav om teksthøyde på skiltene (315 mm på motorvei) samt høyde til underkant skilt, som vil føre til at det må begrenses høyde og bredde på selve skiltet. Derfor er det prioritert visningssymbol flyplass foran selve visningsmål «Flesland» over de feltene som fører videre til riksvei 580 og flyplassen.

Til og fra Os omtrent som før
Når du kommer fra Os og skal til Flesland, så tar du av etter Lyshorntunnelen, så bort i den store rundkjøringen i Rådalen, og så er det å kjøre Fleslandsveien som før, bare noe bedre.

Skal du fra Flesland til Os, må du huske å følge med skiltene, for da skal det svinges høyre og ned i Rådalen, ellers vil du havne i tunnelen mot byen.

Mye trafikk fra Kokstad på ettermiddagen
Det ellers flere som er frustrert over trafikken fra Kokstad på ettermiddagen.

– Trafikken står i fra Scanauto/ Hansa helt til Birkelandskrysset og så videre over haugen ned til Rådalen. Dette gjør at det over Flesland, Lønningen, Skagevegen og Skeievegen til Stend, og så til venstre ned i Rådalen og tunellen, nesten er verre enn før i tiden, sier en leser til NyttiOs.no..

– Skjønner ikke at det ikke ble laget et løp i fra Rådalen og inn i flyplassveitunellen i fra byen, med all den trafikken til og fra Kokstad/ Sandsli.