Herlig førjulsstemning på senteret

Lørdag ble det for alvor julestemning på Amfi Os, og med veldig mye folk til stede. Nissen og smånissene kom selvsagt også.

Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook!

Det er like over en måned til julen ringes inn, og den siste tiden har vi for alvor sett at jul er på gang igjen, både i bygden og på vårt kjære kjøpesenter Amfi Os.

Og denne lørdagen skulle virkelig førjulsstemningen og julehandelen settes i gang, for det var tenning av julelysene på juletreet klokken 15.

Og en halvtime før det ble satt i gang, var det tydelig at noe skulle skje, for rundt møteplassen nede ved rulletrappene var det et yrende liv med små og store, og Nore Neset musikklag spilte opp med julemusikk.

Da det ble satt i gang, gledet senterleder Siri Ann Myhren Dalseide seg over folkehavet og ønsket velkommen.

Men det var viktige tings som skulle skje. Først måtte det telles ned til tenning av lysene på treet, og det gikk ikke på første forsøk, så da var det å telle enda høyere, og så kom lyset på til applaus og rop fra alle de fremmøtte.

Men juletreet var ikke den største stjernen denne ettermiddagen, for det var selvsagt nissefar og smånissene som var stjernene, de hadde nemlig snopeposene.

Igjen måtte det ropes, denne gang på nissefar. Og etter noen runder kom han gående ned rulletrappen fra kafeen. Og både han og de sjarmerende smånissene fra Lysefjorden kjøre og rideklubb ble tatt godt i mot, og snopeposer ble delt ut i store mengder til ungene.

Etter at det hadde roet seg noe, spilte Nore Neset musikklag opp igjen, mens blide smånisser fremdeles fartet rundt og delte ut snopeposer til de som ikke hadde fått.

Musikklaget hadde også en egen stand hvor de solgte lodder, og hadde flotte premier.

– Salget har vært veldig bra, sa damen som styrte «butikken»

Baker Brun hadde ellers en populær happening å by på denne lørdagen. For noen tiere kunne nemlig ungene kjøpe seg en kakemann/dame, og pynte denne med fargerik glasur, og et rikt utvalg i sjokis og lignende.

Mange benyttet muligheten, så det blir nok en heftig kveld i heimen hos mange, snopepose fra nissen, en overpyntet kakemann/dame og i tillegg lørdagsgodtet skal nemlig inntas.

Overskuddet med snopeposer får ellers Lysefjorden kjøre og rideklubb med seg, og så vil de glede mange på julesamlingen de skal ha neste helg i ridehallen i Lysefjorden.

Senteret valgte å legge tenningen til klokken 15 denne gang, siden det var Lysfest i Bergen klokken 16.

– Det kom jo veldig mye folk, og det var veldig kjekt, sier Siri Ann Myhren Dalseide.

Så da er det bare å si, «let the jul og julehandel» begynne!

Ha en flott førjulstid! 🙂