Ukrainsk sangerinne synger på Solidaritetskonsert i Os kyrkje

– Jeg må innrømme at det blir spesielt å høre ukrainske Tetyana Sorochan synge.

Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook!

Da Russland startet å invadere Ukraina i februar i år, så gikk det ikke lange tiden før Øyvind Hægland tenkte at her må vi kunne være med å bidra.

– Jeg klarte ikke å bare sitte å se på det som skjer i Ukraina uten å gjøre noe, så derfor tok jeg kontakt med Arne Mæland, som var enig i at vi skulle lage en solidaritetskonsert, sa Øyvind Hægland til NyttiOs.no.

Øyvind og Arne fikk med Os kyrkjelyd ved diakon Ingrid Vik, og ble enige om at pengene som kom inn skulle gå til Flyktningehjelpen sitt arbeid i Ukraina.

Søndag 13. mars gikk konserten av stabelen i Os kyrkje, og både bjørnafjordinger og ukrainere som er bosatt i kommunen, fikk med seg en flott konsert som ble toppet med verdensstjernen Aurora.

Nå har det gått mange måneder, og Øyvind Hægland har tatt nok et initiativ til en ny Solidaritetskonsert, og igjen har han fått med seg Arne Mæland og Ingrid Vik.

– For noen uker siden tok jeg igjen kontakt med Arne Mæland og Ingrid Vik, og vi ble enige om at vi skulle arrangere Solidaritetskonsert for Ukraina i Os kyrkje, og datoen blir torsdag 15. desember, sier Øyvind Hægland.

Siden har han vært i kontakt med folk som kan styre lys og lyd, og selvsagt artister som kan være med å synge på konserten.

– Det har blitt noen travle uker med mye ringing, men samtlige jeg har kontaktet har sagt ja til å være med å bidra på konserten. Flere av dem som blir med har vært med tidligere, men vi har også fått med oss en god del nye unge navn til konserten. Det kommer til å bli veldig mye fint, men jeg må innrømme at det blir spesielt å høre ukrainske Tetyana Sorochan synge for sine egne i kirken 15. desember, sier Øyvind Hægland.

Artister som Mighty Magnolias, Eirik Søfteland, Håvard Skåtun, Martine Frotveit og ukrainske Tetyana Sorochan, med flere, stiller for å synge på konserten.

Musikkansvarlig – Nils Midtseter ; Ansvar for lyd – Arthur Haakon Botnevik ; Artistisk design – Vidar Langeland og Vidar Bratlund-Mæland ; Adm: Arne Mæland og Ingrid Vik

Konserten er gratis, men det oppfordres til å bidra til Flyktningehjelpen via VIPPS, 778490, og det kan du gjøre både før, under og like etter konserten.