Åpnet veien med øks fra Oselvarverkstaden

Foto: Jan Petter Svendal

Samferdselsminister, ordfører, kultur og og folkeliv, sørget for at det ble en verdig og flott veiåpning.

Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook

I mange tiår har det vært snakket om å bygge ny vei mellom Os og Bergen. Etter byggestart i 2015, har vi snakket om at snart åpner den nye motorveien mellom Svegatjørn-Rådal.

I dag åpnet endelig den nye flotte veien til over 9 milliarder kroner, og vi kan snakke om hvor vi var da den åpnet.

NYTT RUTETILBOD NÅR E39 OPNAR

NyttiOs.no var på plass under åpningen, først nede ved Skogafjellstunnelen, så fikk vi igjen prøve veien, denne gangen i buss, og med samferdselsminister Jon Ivar Nygård i minibuss foran.

Meningen var at vi skulle svinge av i Endalausmarka, men misforståelser gjorde at det ikke ble tatt av der, så da måtte vi en tur i Rådalen.

Ministeren var strålende fornøyd med dagen og veien.

– Dette blir et flott veianlegg som er Vestlandet verdig, og som blir viktig både for Bjørnafjorden kommune, Bergen kommune og regionen for øvrig, sa samferdselsminister Jon Ivar Nygård til NyttiOs.no.

Og han trakk frem mulighetene for næringslivet og flere arbeidsplasser.

– Denne veien gir tilgang til nye store arealer til næringslivet, som igjen skaper nye arbeidsplasser. Jeg har vært og åpnet Post Nord sitt bygg i dag, og det er jo et eksempel på nye arbeidsplasser som har kommet til.

Det ble en høytidelig seremoni med fanfare fra Os musikkforening, trommer fra buekorps i Bergen, og det ble holdt av en bunadskledd fra Os og en fra Bergen.

– Da erklærer jeg veien for åpnet, sa ministeren etter å ha hugget av båndet med øks.

Hoggestabben og øksen var fra Oselvarverkstaden, og ministeren kappet båndet på første hugg, med en ekstra skjerpet øks.

18 minutter over tolv gikk bommen opp, og samtidig kjørte vi inn i Skogafjellstunnelen, og det gikk ikke lange tiden før de første bilen kom opp på siden av bussen og durte av gårde i 100 km/t og vel så det.

Etter bussturen bar det opp til kontrollplassen ved Ulvenvegen, og der var det et skikkelig stort folkeliv, underholdning og taler.

Fylkesrådmann og ordfører var blant de som var oppe på scenen, og så ble det selvsagt musikk, både i pop-sjangeren fra dyktige Myrna Braza og tradisjonsmusikk fra Os mannskor og Os musikkforening.

– En stor dag for Bjørnafjorden kommune at veien åpner i dag, og vi har stor tro på at den skal være med å skape flere innbyggere og flere arbeidsplasser, sa Trine Lindborg.

Joda, når det er brukt over 9 milliarder kroner på å bygge veien, så var det absolutt naturlig å bruke noen ekstra kroner på en verdig veiåpning, og det hele ble styrt av Fjordfolk, og så må vi trekke frem den fine gjengen fra Asvo Bjørnafjorden som var med å blant annet servere.

I HUNDRE MOT BYEN

Tenk, nå kan vi bjørnafjordinger kjøre motorvei til byen, og ned til Fana i hele 100 km/t, og en reisetid som er forkortet med hele 17 minutter til byen, og bare åtte minutter å kjøre til Rådal.

Joda, selvsagt er fanafolket og bergenserne velkommen til Bjørnafjorden kommune, og de får samme korte reisetid den veien også.

INGEN FOTOBOKSER ELLER GJENNOMSNITTSMÅLINGER

Okay, det koster å kjøre på veien fremover, 55 kroner uten autopassbrikke for personbiler (44 kroner med brikke), det halve for elbiler.

Under billedserien kan du se hele arrangementet fra åpningen.

Alle foto: Jan Petter Svendal


I videoen under kan du se hele arrangementet fra åpningen.

Én tanke om “Åpnet veien med øks fra Oselvarverkstaden”

Det er stengt for kommentarer.