I dag ble det heftig sykkelshow før middag

Eirik Ulltang i fint svev. FOTO: Jan Petter Svendal

Sykkel og miljø i fokus når mobilitetsuken sin markering onsdag ettermiddag besøkte Os sentrum.

Av: Jan Petter Svendal (NyttiOs på Facebook)

Fredag 16. september gikk startskuddet for Mobilitetsveka. og det er program i alle Miljøløftet-kommunene; Bergen, Alver, Askøy, Bjørnafjorden og Øygarden.

– Temaet for årets mobilitetsveke er «Bedre forbindelser». Vi vil vise hvordan transportmidlene henger sammen, sykkel, sparkesykkel, buss, bane, båt og gange, og hvordan du kan kombinere de i en grønnere reisehverdag.

Onsdag ettermiddag fra klokken 16 til 18 sto Os sentrum på programmet. Ikke veldig mye folk i sentrum like før det begynte, men da ordfører Trine Lindborg tok ordet og slo et slag for å Mobilitetsveka, begynte det på sige på med folk.

Sykkel fikk mye oppmerksomhet i sentrum, både med et heftig sykkelshow og med gratis sjekk og småreperasjoner av sykler.

Vi tenkte jo også at ordføreren kom på sykkelen, men i dag tok hun beina fatt, etter en travel dag og med en kranglete rygg.

Både ordfører og de nærmere 100 andre som kom, så selvsagt frem til sykkelshowet fra MOOW, med Eirik Ulltang og Joachim Skjævestad, som har kjent hverandre siden de begynte å leke med syklene i 10 års alderen.

De serverte et 20 minutters show som viste hvor lekende lett det er å leke på sykkelen når man kan det.

Det ble oppvarming både forover og bakover på for- og bakhjul, deretter ble det opp i diverse elementer for å hoppe, droppe og snurre rundt, før de to til slutt gikk helt til topps på biltak og rampe, og viste spektakulær sykling på en måte som gjorde at det så lekende lett ut, men det ligger mange års trening bak.

De avsluttet showet med å invitere seks poder til å legge seg ned, og så hoppet Joachim over før han landet på en ballong.

– Vi begynte på noen enkle offroad sykler i 10 års alderen, plukket av de skjermer og annet stasj. Senere ble det dyrere sykler som er beregnet for trial, og her er vi, og det er dette jeg lever av, sier Eirik Ulltang til NyttiOs.no.

Og de to har vært på farten et par uker i forbindelse med Mobilitetsveka.

– Det er dette vi tjener penger på, og det har vært gøy, noen dager i skikkelig kuling, og det gjør det enda mer utfordrende.

Etter showet tok de to seg tid til unge syklister som likte det de så, og det ble signering på kule plakater, mens noen kjøpte capser og t-skjorter.

En far kom med to poder, og var forsen til showet, men da kjørte Joachim en liten ekstrarunde for de tre, noe som ble veldig godt mottatt.

Ved siden av showet, var det mulig å lever fra seg sykkelen for å få en gratis sjekk og lett utbedring, og reparatørene fikk litt å gjøre.

Det ble ellers delt ut boller, popcorn, ballonger, reflekser, hodelykter og en del annet, noe som slo veldig godt an.

En fin markering på Mobilitetsveka ble det, men dette burde jo absolutt mange flere fått med seg, for det var absolutt verdt å utsette middagen litt for å få det med seg.

Alle foto: Jan Petter Svendal