Blir ikke åpen brannstasjon i Bjørnafjorden

Foto: Jan Petter Svendal

Det er veldig ressurskrevende, og vi har ikke nok midler til å betale mannskapene for denne dagen.

Av: Jan Petter Svendal (NyttiOs på Facebook)

Neste uke er det brannvernuken over hele landet, og i den sammenheng også åpen brannstasjon rundt i landet på lørdagen, men det blir det ikke i Bjørnafjorden kommune.

– Jeg har jobbet mye med dette, og hadde frist til i morges med å få dette på plass, men det er ressurskrevende, og vi har ikke midler til å betale mannskapene overtid for denne dagen, og har derfor måtte stå over i år, sier Espen Storum, leder for forebyggende avdeling i Os Brann og redning.

Hvor mange mannskaper er dere på åpen brannstasjon?

– Det er et stort arrangement, og vi er totalt 20 mann, sier Storum.

Han forteller at han har gjort mye for å prøve å få det til.

– Jeg har vært i kontakt med ledelsen i kommunen for å høre om de var midler til å få dette gjennomført, men det var det ikke. Jeg har også hatt en runde for å høre om det er mannskaper som vil gjøre dette frivillig, og det er det, men vi fikk ikke nok folk til fristen i dag, sier han.

Han presiserer at han har forståelse for at det ikke vil jobbes frivillig, og han er ikke ute etter å henge ut mannskapene.

Det har ikke vært åpen brannstasjon siden 2019, og da var det 1500 små og store innom på noen timer.

– Det er veldig beklagelig at det blir sånn, men vi kommer sterkt tilbake til neste år, og da lover jeg også at vår egen Bjørnis som vi får på stasjonen kommer.

Kan du garantere arrangement neste år?

– Ja, for vi har lagt neste års arrangement inn i øvelsesplanen, så da blir dette en del av våre øvelser i 2023. Jeg lover at vi kommer sterkt tilbake neste år, avslutter Espen Storum.