Opplev indrefiletene i kommunen

Foto: Jan Petter Svendal

Du trenger overhodet ikke å farte langt for å få med deg noe av det vakre vi har. STOR BILLEDSERIE!

Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook

Søndagen startet litt grått og med litt regn, men da vi kom over til den andre delen av Bjørnafjorden kommune, den du når enkelt med en liten fergetur, så kom også solen.

Fusa, det ligger perler på en snor i det du når toppen av bakken opp fra fergekaien på Venjaneset, enten du svinger til høyre eller venstre.

Vi la først turen til høyre, i retning Strandvik, men før det var det mye flott å ta inn.

Vinnes, Vinnesholmen (båthavn), Vinnes kai, Sjørsand, Eikehaugen Gjestegaard og naturen langs veien mot Strandvik, virkelig mye vakkert å se, og enda flottere da skydekket sprekker opp.

Etter en rolig kjøretur og noen rusleturer på nevnte områder, kom vi til Strandvik, og det er ikke lange kjøreturen fra fergekaien.

Strandvik er også en perle, selvsagt kjent for sandvolleyball, men også for å ha et godt oppvekstmiljø og flotte naturopplevelser, og så har de jo Handelslaget, rett over veien for en perle av en strand.

Handelslaget ligger også idyllisk til ved sjøen, med flott utsikt over Bjørnefjorden og Kvinnheradfjellene. Handelslaget var butikk fra rundt 1920 til 1998, og ble i 2002 restaurert og oppusset til en lys og trivelig restaurant.

Selvsagt ble det inntatt mat på restauranten, og den var utmerket, det samme var strandopplevelsen og badingen i fjorden.

Vi avsluttet turen til Fusa med en rolig kjøretur tilbake, og det ble tid til en liten tur innom gamlekaien på Fusa, hvor det også ligger flott prestebolig, fine gamle naust, en liten strand, og Fusa kyrkje som ble bygget i 1962.

Denne gangen tok vi bilen over, men den samme ruten anbefales på det varmeste på sykkel. Og så går det jo an å ta turen over den gamle postveien fra Fusa til Strandvik den ene veien, og så sykle veien tilbake.

Fusa i Bjørnafjorden kommune, altså!

Alle foto: Jan Petter Svendal