Kunstbygden Os – bli med på skulpturvandring

Illustrasjonsfoto: Jan Petter Svendal

Arne Mæland vil ha osingene og turister med på skulpturvandring.

Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook

Mandag startet årets symposium i Vognhallen, «Skulptur i landskap». I løpet av uken har internasjonale og norske/ lokale kunstnere skapt vakker kunst i granitt under taket i Vognhallen. I dag er det avslutning med skulpturvandring, konsert og trekning.

Det er GC Rieberfondene ved Christian Rieber som har stått for årets symposium.

Årets granittsymposium har hatt fokus på å skape flotte skulpturer som skal ut i turlandskapet i Bergensområdet som en heder til dugnadsgjenger som har stått på for å gjøre det så bra for oss alle.

Men symposiet har hatt mer å by på denne uken. For onsdag klokken 18 ble det åpnet en utstilling med småskulpturer fra kunstnerne inne i lokalene i Vognhallen, og denne utstillingen er tilgjengelig også denne søndagen.

Fredag var det konsert utendørs i og ved Vognhallen. Flere lokale artister spilte opp, men ikke veldig mye folk fikk med seg den, men det ble en flott og varm kveld for de fremmøtte.

Skulpturvandring
Arne Mæland er opptatt av å få osinger og andre med på en skulpturtvandring i Os denne søndagen klokken 12.

– Vi har så mye flott kvalitetskunst i bygden som fortjener å få mye oppmerksomhet, så derfor tar jeg interesserte med på en vandring søndagen, og håper mange blir med, sier Arne Mæland.

Han har et ønske om å få til noen skulpturvandringer i Os i løpet av året, så kanskje kan det bli en ny runde til høsten.

Etter skulpturvandringen blir det en flott konsert i Vognhallen klokken 13.30, før symposiet avsluttes med trekning på samme sted klokken 14.30.

– Det kommer til å bli en vakker konsert som alle er hjertelig velkommen til å få med seg, avslutter Arne Mæland.