For en strålende familiedag i Os sentrum

Daniel Kvammen laget god stemning på ettermiddagen. FOTO: Jan Petter Svendal

Daniel Kvammen sto for prikken over i-en.

Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook

Sist lørdag var det markedsdag og åpning av Sommergata i Os sentrum, med sånn passe vær, men bra med utstillere og greit salg.

Men glemt var vind og regn denne lørdagen, for i dag var det sydlandsk stemning i og rundt sentrum.

Og det var mange stands i Os sentrum, som for eksempel BUA som låner ut utstyr til sommeraktiviteter gratis, Søre Neset idrettslag som solgte vafler og kaker, og inntekten går til neste års sommercup i fotball. Os Rotay var på plass for å presentere seg selv og Bergen og Omegn Friluftsråd.

Ellers var det campingvogn, Duga som nå er nettbutikk hadde stand, Lukaz Brekke var på plass med matvognen sin, og så var det en del andre på plass i sentrum.

Men hovedattraksjonen denne lørdagen var det som skulle skje i regi av Fana Sparebank, og der dreide seg om redesign med moteshow, morsomme selfies, gratis popcorn/ sukkerspinn, og ikke minst sceneopptredener fra lokale Pickled Punx, Meg og kameraten min og selvsagt Daniel Kvammen.

Flere unge hadde rigget seg til med salg av brukte klær på plassen utenfor Skaparstova, og der var også diakon Ingrid Vik fra Os kyrkjelyd og gode hjelpere for å selge unna klær som var blitt redesignet.

– Vi har hatt et knall moteshow med flinke modeller, og nå selger vi redesign, sa Ingrid og Becky når vi var innom.

Det var ellers godt med folk i sentrum hele dagen, mye folk på kafeer og restauranter, og et yrende liv langs bryggekantene, på stranden og ute på fjorden. Og det virket som om handelen gikk unna.

– Dette har vært en super dag for oss. Det har gått i ett i hele dag, så handelen har vært veldig bra hos oss, sier Steinar (Prikken) på Instinct.

Og så var spenningen om osingene ville holde ut helt til Daniel Kvammen gikk på klokken 17.

Stas med Daniel Kvammen
Joda, osingene ville ha med seg Kvammen, så flere hundre små og store tok i mot når han entret scenen, og han satte pris på responsen.

– Så kjekt at dere ville ha meg til Os for å spille, det setter vi stor pris på. Veldig kjekt å se så mange her, sa han etter å ha servert noen av sine perler. Og selvsagt fikk han også osingene med på litt allsang.

Daniel Kvammen og bandet leverte ellers en kvalitetskonsert, og lyden var strålende. SE VIDEO!

Mens vi sto og fulgte konserten, så kom tanken om at dette bør gjøres mer i sentrum. Så flere konserter og arrangement på denne måten, med scene foran banken, og ja, vi tar gjerne underholdningen og taler på 17. mai på samme plass, for det er dette som skaper liv i Os sentrum og det er dette som gjør at folk har lyst å komme tilbake.

Må ellers gi Fana Sparebank stor honnør for denne gratis familiedagen, og så gir vi samtidig Sparebanken Vest honnør for å bidra med så mye flotte blomster i Os sentrum.

Alle foto: Jan Petter Svendal