Hoppende glad for en fin midtsommerkveld

Foto: Jan Petter Svendal

Bjørnafjorden kulturskule sine danseelever og Absence Crew showet, og så ble det folkefest og bål i Mobergsvika.

Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook

Mandag hadde vi strålende sommervær, så har solen «snudd» og vi har fått noen ruskete dager igjen, men utover denne St.Hans-dagen ble det lettere og temperaturen steg til «hele» 16-17 grader.

Joda, det ble perfekt St.Hans vær for oss vestlendinger, for det var jo varmere enn på julaften, og det holdt seg opplett.

Allerede i 16.30-tiden var de første danserne fra kulturskolen på plass, og enda flere kom til for å være med på en endelig avslutning på vårsesongen. Ekstra kjekt var det jo da at Absence Crew med Ole Petter
Hvidsten Knarvik og Hans Kristian Andersen fra danseensemblet stilte.

Ole Petter tok tak og fikk gjengen fra kulturskolen i sving, først med en liten oppvarming mellom boligblokkene og Oseana, og så en parade forbi restauranten, innom Mobergsvika, og så opp på terrassen hvor det ble mer show. Først med alle sammen, og deretter showet de to.

– Hans Kristian er veldig flink å stå på en hånd, og jeg er har sprettrompe, sa Ole Petter, og så viste de de to hva de er gode til, veldig gode til.

De avsluttet med enda en runde med alle sammen, og stemningen var super hos både dansere og en fing gjeng med publikum.

SE VIDEO!

Etter dansingen var det mange som tok turen videre bort i Mobergsvika, for der var grillene fyrt opp, og musikken sto Os Durspelsamskipnad og Bjørnafjorden spellemannslag for.

Det samlet seg ganske bra med folk en periode, flere hundre, men vanskelig å si hvor mange hundre det ble. Flott stemning og mye smil og glede var det i hvert fall.

Bålet skulle etter planen tennes klokken 18, men det ble forsøkt tenning en halvtimes tid tidligere, forsøkt, for det var ikke lett å få fyr. Men i halv syv-tiden begynte det for alvor å brenne, og da ble det etter hvert skikkelig stemningsfullt.

De fleste holdt seg på land med god grillmat og hyggelig samvær, men det var også noen som badet, først og fremst med våtdrakt, men også noen som fylte skoene, for bølgene ble for spennende.

Alt i alt en strålende kveld både på Oseana med dansingen og i Mobergsvika. Flott innsats av Patricia Langeland på Bjørnafjorden kulturskule og fra Oseana og de andre som sørget for at kvelden ble som den ble.

Alle foto: Jan Petter Svendal