Åpner skulpturutstilling i Vognhallen

Noen av skulpturene som stilles ut i Vognhallen. Foto: Jan Petter Svendal

De ti kunstnerne på symposiet har med seg småskulpturer til salgsutstillingen som åpner for osingene onsdag kveld.

Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook

Mandag morgen var ti kunstnere, norske og utenlandske, noen kjente, og noen nye, i gang i Vognhallen med å skape flott kunst i granitt.

Skulptur i landskap er navnet på årets symposium som GC Rieberfondene arrangerer.

– Vi er godt i gang, og stemningen er veldig god. Flere av kunstnerne har kommet godt på vei med sitt kunstverk, så dette blir bra, sier Arne Mæland som leder symposiet til NyttiOs.no når vi er innom tirsdag ettermiddag.

Les også: MANDAG STARTET GRANITTSYMPOSIET «SKULPTUR I LANDSKAP»

Denne onsdagen blir det utstillingsåpning i Vognhallen, og der kan små flotte skulpturer som kunstnerne har med seg oppleves.

– Onsdag klokken 18 åpner vi en utstilling inne i lokalene i Vognhallen, og der blir det presentert flott kunst som de forskjellige kunstnerne har med seg til årets symposium. Vi håper mange osinger vil ta turen og oppleve og kanskje handle kunst på denne utstillingen. Alle som vil er selvsagt velkommen, sier Arne Mæland.

Utstillingen vil være åpen på dagtid når kunstnerne holder på med skulpturene, også lørdag og søndag.

Arne Mæland oppfordrer også osinger og tilreisende om å ta turen innom Vognhallen for å se kunstnerne skape flott kunst av store granittsteiner.

– Folk må bare komme innom og se når kunstnerne jobber på dagtid i Vognhallen, det synes både vi og kunstnerne er kjekt, avslutter Mæland.

Symposiet avsluttes søndag med skulpturvandring (12), konsert i Vognhallen (13.30) og trekning av skulpturene (14.30).