Mandag startet granittsymposiet «Skulptur i landskap»

Arne Mæland passer på at symposiet går på skinner gjennom uken. Foto: Jan Petter Svendal

I løpet av uken blir det skapt vakker kunst i Vognhallen, det blir utstilling, skulpturvandring og konsert.

Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook

I år er det GC Rieberfondene ved Christian Rieber som står for symposiet, som har fått navnet «Skulptur i landskap».

Christian Rieber har over mange år vært aktiv i forhold til dugnader på turområder rundt i Bergensområdet, ikke minst Smøråsfjellet, som også mange osinger bruker. Rieber mener tilretteleggingen av turområdene har stor verdi for mennesker i alle aldre.

Årets granittsymposie har fokus på å skape flotte skulpturer som skal ut i turlandskapet i Bergensområdet som en heder til dugnadsgjenger som har stått på for å gjøre det så bra for oss alle.

Ti kunstnere, norske og utenlandske, noen kjente, og noen nye, er denne mandagen i gang i Vognhallen med å skape flott kunst i granitt.

– Skulpturene blir en gave til dugnadslag rundt i Bergensområdet fra GC Rieberfondene som står for dette symposiet. De ti skulpturene skal fordeles på forskjellige turområder i Bergensområdet, og hvem som får de forskjellige skulpturene blir avgjort på en trekning kommende søndag, sier Arne Mæland til NyttiOs.no.

Søndag kveld hadde symposiet en samling med presentasjon av kunstnerne i Solbakkestova, og mandag var de altså i gang med å skape vakker kunst i Vognhallen.

– Vi håper folk vil komme innom i løpet av uken for å følge utviklingen av arbeidene til kunstnerne.

Blant kunstnerne er det også to osinger. Jonas Bratlund-Mæland, barnebarnet til Arne Mæland. Osingen Knut Hetleflåt er også med.

Utstilling i Vognhallen
I løpet av uken blir det også utstilling, kunstvandring og konsert.

– Onsdag klokken 18 åpner vi en utstilling inne i lokalene i Vognhallen, og der blir det presentert flott kunst som de forskjellige kunstnerne har med seg til årets symposie. Vi håper mange osinger vil ta turen og oppleve og kanskje handle kunst på denne utstillingen, sier Mæland.

Utstillingen vil være åpen på dagtid når kunsterne holder på med skulpturene, også lørdag og søndag.

Skulpturvandring
Arne er også opptatt av å få osinger og andre med på en skulpturtvandring i Os på søndag klokken 12.

– Vi har så mye flott kvalitetskunst i bygden som fortjener å få mye oppmerksomhet, så derfor tar jeg interesserte med på en vandring søndagen, og håper mange blir med, sier Arne Mæland.

Han har et ønske om å få til noen skulpturvandringer i Os i løpet av året, så kanskje kan det bli en ny runde til høsten.

Etter skulpturvandringen blir det en flott konsert i Vognhallen klokken 13.30, før symposiet avsluttes med trekning på samme sted klokken 14.30.

– Det kommer til å bli en vakker konsert som alle er hjertelig velkommen til å få med seg, avslutter Arne Mæland.