Gleder du deg til å cruise i 100 til og fra Bergen?

FOTO: Jan Petter Svendal

Det er et fantastisk veianlegg som lørdag ble åpnet opp for testing av tobeinte på hjul og på beina.

Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook

Løpe E39 har vært planlagt i lang tid, og initiativtager til å få til løpet var friidrettsgruppen i Os Turn.

Lørdag var endelig dagen der for løpet, og det var klasser innen sykling, rulleskøyter, rulleski og løping, og totalt var nærmere 1300 med på et arrangement som ble gjennomført med stil.

Les også: FULL RULLE PÅ «PUDDERFØRE» (BILLEDSERIE FRA LØPET)

Ny E39 mellom Os og Bergen har vært planlagt i mange tiår, og de siste årene har bygging pågått, og to tunneler, Skogafjell (1,5 km) og Lyshorn (9 km) skal sørge for at vi kommer oss kjappere til og fra Fana og Bergen.

Les også: ÅTTE MINUTTER MELLOM SVEGATJØRN OG RÅDAL (BILLEDSERIE)

Med 100 km/t vil kjøretiden til Lagunen ligge på rundt åtte minutter, to felt nedover og to felt oppover.

Statens vegvesen hadde selv folk på stedet lørdag for å se på løpet som pågikk, men og for å se hvordan det fungerte på veianlegget.

– Jeg er bare her for å observere hvordan det fungerer, og det ser bra ut, sa en representant for Statens vegvesen til NyttiOs.no.

Det var mange som fikk testet farten i tunnelene lørdag på rulleski, rulleskøyter og sykkel, og det gikk virkelig unna på den strøkne asfalten.

En liten helling oppover fra Svegatjørn til Endalausmarka i Skogafjellstunnelen, men så går det mer nedover i retning Rådal i Lyshorntunnelen. Vi fikk testet farten tilbake fra Endalausmarka mot Svegatjørn, og det gikk virkelig unna på sykkelen i tunnelen.

Åpner i høst
Nå er det ikke lenge igjen før osinger og byfolk kan suse av gårde i 100 km/t på det nye veianlegget. I oktober blir det åpning, men det blir ikke gratis å kjøre der. Bompengene vil ligge på rundt 44 kroner når du har autopass, og noe dyrere uten.

Alle foto: Jan Petter Svendal