– En trivelig dag i sentrum

Foto: Jan Petter Svendal

Lørdagen var det åpning av Sommergata og marked i Os sentrum

Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook

Vi er kommet over midten av juni og bortsett fra noen få dager, har det ikke vært det store sommerværet.

Lørdagen våknet vi til opphold og sol, men ikke den store temperaturen.

Uansett, dette var dagen for både Løpe E39 i Svegatjørn (se billedserie) og marked i Os sentrum.

Vi brukte formiddagen på et flott arrangement i Svegatjørn, og kom ned til Os sentrum til duften av nystekte vafler og en del folkeliv.

– Det har vært litt mindre folk enn vanlig på markedsdag, men de som er her og har vært her virker å kose seg, sier Christoffer Kobbeltvedt i Os Sentrum/ Fjordfolk.

Når vi lodder stemningen blant de mange på stands, så er meldingen ikke veldig mye folk, men en trivelig og litt kjølig og våt dag.

Vi treffer blant annet blide jenter som selger knallgode kaker og ankelsokker.

– Vi selger kaker for å få penger til russebuss, en minibuss, sier de tre blide jentene. Du var forresten heldig nå, for det er halv pris på kakene. Så da ble det sjokoladekake på NyttiOs.no.


Ellers var det flere politiske partier på plass, LHL var der med Lotteri, Os Turn fotball var på plass, Evas Mat og selvsagt gikk det unna på maten fra Osøyro kolonial som sto ute.

Sentrum er pyntet for sommer, og foran Skaparstovo er det nå utvidet vrimleområde som blir stående i to måneder.


Så da er der bare sommeren som mangler. Det vil uansett bli liv i og rundt sentrum den kommende uken, for nå blir det Bjørnafjorden kulturfestival med skulptursymposium, konserter, danseparade med mere.


Og lørdag igjen blir det marked i sentrum, fokus på gjenbruk, moteshow med redesign og konserter med lokalt band og Daniel Kvammen.

Foto: Jan Petter Svendal