Fikk prestisjetung europeisk reiselivspris

Solstrand Hotell og Bad. Foto: Jan Petter Svendal

– Prisen tildeles Børrea for hennes langsiktige dedikasjon til en bærekraftig og fremtidsrettet hotelldrift med vekt på kompetansebygging i alle ledd.

Følg NyttiOs.no på Facebook og få oppdateringer i din feed.

Børrea Schau-Larsen fikk onsdag overrakt Gaspart Bonet Foundation-prisen for sitt fremragende arbeid innen hotellbransjen.

Hun fikk prisen av kommunikasjonsdirektør i NHO Reiseliv Merete Habberstad i hagen til Solstrand Hotell og Bad.

– Prisen tildeles Børrea for hennes langsiktige dedikasjon til en bærekraftig og fremtidsrettet hotelldrift med vekt på kompetansebygging i alle ledd. Børrea driver et historisk hotell som har lykkes med å være i forkant av miljøvennlig drift siden midten av 80-tallet, da hotellet begynte å bruke fjorden som varmekilde. Hun er til stor inspirasjon for hele reiselivet, sier Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv.

Gaspart Bonet Foundation-prisen deles ut av den Europeiske reiselivsorganisasjonen Hotrec.

 – Det er en glede å dele ut denne prisen til Børrea Schau-Larsen for hennes enestående bidrag til den norske hotellsektoren og for å ha lykkes med å fremme bærekraft i virksomheten. Hennes vilje til å oppdage og anvende nye energieffektive løsninger er til inspirasjon for vår sektor når vi jobber sammen mot grønnere europeisk reiselivsnæring, sier Jens Zimmer Christensen, president i Hotrec.

NHO Reiseliv-direktøren roser Børrea for hennes lederskap, og hennes evne til å ta vare på sine medarbeidere.

– På Solstrand handler det både om gjestenes trivsel og om medarbeidernes velferd og der det å bygge gode gjesteopplevelser og et godt og lærende arbeidsmiljø likestilles. Som Børrea selv sier: «Alt handler om mennesker», fortsetter Krohn Devold.

– Det som gleder meg aller mest er at reiselivet blir mer og mer anerkjent som en kompetansenæring. Vi har et stort spenn av jobber å tilby som de færreste bransjer har. I går hadde jeg to jobbsøkere her der hun ene sa; «jeg elsker å jobbe med gjestene», og den andre sa «jeg elsker å jobbe med hendene mine og skape». Det er et glitrende eksempel på det mangfoldet vi kan tilby, sier Børrea Schau-Larsen.  

Gaspart Bonet Foundation-prisen deles ut av den Europeiske reiselivsorganisasjonen Hotrec to ganger i året til en personlighet som på en bemerkelsesverdig måte har bidratt i en årrekke til den europeiske reiselivsindustrien.