Dugnadsånden var stor i sentrum

Her blir det vrimleplass og ingen biler i to måneder fremover. Foto: Jan Petter Svendal

Det renskes, spyles og kostes av medlemmene i Os sentrum, for det skal skinne til lørdagens åpning av Sommergata og markedsdag.


Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook

Etter en regnfull formiddag, fikk vi en lun og fin ettermiddag og kveld, og det passet veldig godt for alle de frivillige som stilte på dugnad for å gjøre Os sentrum skinnende til lørdagens marked og til en uke med Sommergata.

– De som kunne har vært med her i kveld, og det renskes, spyles og kostes, sier Paal Moberg i Os sentrum til NyttiOs.no når vi er innom sentrum i halv åtte-tiden.

Og det var full innsats av de alle, både de yngste og veteranene, for eksempel Astrid Breivik som feirer 50 år som frisør i år.

Det ble rensket mellom steinene, kostet og spylt på både torgplassen ved siden av Interoptik Bakketeig og på plassen foran Skaparstova, som for anledningen er utvidet, og vil være det i to måneder. Flott innsats.

Også brannvesenet har bidratt i dag. De kom med liften og sørget for å få hengt opp de sommerlige vimplene over gatene inne i sentrum, så nå kan sommeren bare komme.

Sparebanken Vest har igjen bidratt med kroner til sentrum. Denne gang for å få fylt opp alle blomsterkassene med fargerike blomster.

Les også: SOMMERGATE I MER ENN EN UKE

Lørdag blir det marked, moteshow og mer til, men det stopper ikke med det, for det blir også kulturfestival med skulptursymposium, danseparade, konserter og forestillinger, og det hele rundes av neste helg med familiedag og gatefest.

Daniel Kvammen avslutter det hele lørdagen. Og så avsluttes symposiet om søndagen med en kunstvandring og markering i Vognhallen.

Flott giv i sentrum denne torsdagen, og mye kjekt på gang i over en uke fremover.

Foto: Jan Petter Svendal