Se hva som skjer!

Foto: Jan Petter Svendal

Skal du på kulturfestival?

Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook

En uke med konserter, danseteater, parade og skulptursymposium står for tur fra 19-26 juni i Os, og bak det hele står Patricia Langeland, Arne Mæland og flere støttespillere.

Patricia fikk lyst til å gjøre noe, siden hun synes det skjer mye mindre i Os nå enn tilbake i tid.

– Da jeg kom til Os på 1990-tallet, skjedde det utrolig mye på den kulturelle fronten. Det var Fritio, Osøren Blues og jazzfestival, revyer, show og mye annen moro. De siste årene synes jeg det har stilnet litt vel mye, sier Patricia Langeland til Os og Fusaposten.

Nå tar altså Patricia Langeland og Arne Mæland med støttespillere et tak og lager en uke med kulturfestival.

Ti norske og internasjonale kunstnere skal i løpet av en uke igjen få muligheten til å skape fantastisk kunst i Vognhallen, og det blir flere kjente fjes, men også noen nye.

I forbindelse med symposiet (23-25. juni) blir det også steinhugging for elever ved kulturskolen, ledet an av Arne Mæland.

– Det blir en intens uke med mange arrangement og ekstra blest rundt både dansingen i Oseana og symposiet. Så har vi bygd på med flere konserter og den slags. Det er mye å glede seg til, forteller Mæland til Os og Fusaposten.

Torsdag 23. juni blir det show og parade med breakdancegruppen Absence Crew, og fredag 24. juni blir det konsert i Vognhallen med Undercover og gjester (18-årsgrense)*

Lørdag 25. juni blir det danseteater i Oseana. Danselinjen ved Bjørnafjorden kulturskule presenterer danseteaterforestillingen «GRÅ». «Kva ville skjedd om vi ein morgon vakna, berre for å finne alle livets gleder rivne vekk…?»

Søndag 26. juni blir det skulpturvandring og avslutning av symposiet med konsert i Vognhallen.

Det er bare å sette av uken 19-26 juni, for da blir dert virkelig livlig i og rundt Os sentrum. Det er også tid for sommermarkedsdager i Os sentrum på slutten av den uken.

Program:
19 – 26. juni – Steinhoggarsymposium – 10 internasjonale kunstnarar i Vognhallen

23 – 25. juni – Steinhogging for elevar i kulturskulen, m/Arne Mæland og Bjørnafjorden kulturskule

Torsdag 23. juni, kl 17.00 – Show og parade med Absence Crew, St.Hansfeiring m/grilling i Mobersvika og konsert med Oldtimers Big Band på Oseana*

Fredag 24. juni, kl 19.30 – Konsert i Vognhallen med Undercover og gjester (18-årsgrense)*

Lørdag 25. juni, kl 13 og 18 – Danseteater i Oseana – «Grå» med Bjørnafjorden kulturskule*

Søndag 26. juni, kl 12.00 – Skulpturvandring og avslutning m/konsert i Vognhallen kl 13.30

* Billettar kan kjøpast på Oseana eller hos Ticketmaster