Nytt strålende album fra Waterwagon

Bak fra venstre, Ole Amund Gjersvik, Daniel Birkeland og Helge Nyheim. Foran, Øyvind Hægland.

Andrealbumet er godt produsert og flere av låtene har fått et mer rocka lydbilde enn på førstealbumet.

Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook!

Det er snart tre år siden debutalbumet til Waterwagon «Go For Tommorow» ble sluppet, men de har ikke lagt på latsiden i denne perioden. Øyvind Hægland har nemlig fortsatt å skrive, og Havnelageret studio i Bergen har blitt flittig besøkt av bandmedlemmene.

Søndag kom det ferdige resultatet, da slapp nemlig Waterwagon sitt andrealbum, «In Real Life».

WATERWAGON spilte inn 14 låter i perioden 2015 til 2018, etablerte seg som band, og slapp sitt debutalbum i september 2019. Siden har det blitt gitt ut en del singler, også under pandemien. 

Flere låter har også blitt spilt inn i 2022, den nyeste, «Final Song», er med på det nye albumet «In Real Life» som inneholder ti låter.

Som kjent, består Waterwagon av veletablerte musikere fra Bergen og Os, med link til navn som Trang Fødsel, Kaizers Orchestra, Animal Farm, Egil Eldøen med flere.

Øyvind Hægland som er vokalist i bandet, står for tekst og musikk på alle låtene, bortsett fra  to låter som Tore Thorsen har laget.

Tekstene handler for det meste om dagens virkelighet, kjærlighet, tapt kjærlighet og ikke minst: verdien av nestekjærlighet og solidaritet. Albumets avslutningslåt «You’re not alone» tar for seg et voksende problem, menneskehandel.

Bandet spiller pop(rock) med influenser fra seint 60- og tidlig 70-tall, og har røtter i både folk og roots-musikken.

På det nye albumet «In Real Life» som ble sluppet på strømmetjenester 22. mai, er nå avdøde trommeslager Magne Lunde med på fem av låtene. Etter hans bråe bortgang i 2021 ble det en pause, før dyktige og etablerte Helge Nyheim takket ja til å tre inn i Waterwagon og overta som trommeslager etter Magne Lunde. Helge Nyheim spiller trommer på fem av låtene, og medvirker også vokalt på disse.

Etter å ha lyttet til det nye albumet noen ganger, konkluderer vi med at det er blitt et strålende andrealbum fra Waterwagon. Liker veldig godt at bandet er blitt litt røffere i kantene, og litt mer uptempo enn på førstealbumet.

Liker spesielt godt «Let Them live» med det tøffe lydbildet. Men må og trekke frem fengende «Final Song», «I Love You More» og rolige The Harvest Is Plentiful.

Ellers et godt produsert album, og veldig bra jobbet fra alle involverte.

Når vi triller terningen, så blir det en femmer til Waterwagon og andrealbumet «In Real Life».

WATERWAGONS SISTE ALBUM » IN REAL LIFE»

Magne Lunde R.I.P. –  trommer på 5 låter

Helge Nyheim – trommer og koring/vokal på 5 låter

Ole Amund Gjersvik – bass 

Daniel Birkeland – gitar, koring og produsent

Øyvind Hægland – vokal