Blir ID. Buzz et nytt ikon fra VW?

Volkswagen åpner for bestillinger av ID. Buzz og ID. Buzz Cargo

Nå kan den bestilles – se de norske prisene.

Få nyhetsoppdateringer fra  NyttiOs på Facebook!

Den gamle klassiske folkevognsbussen fra Volkswagen var populær, både som varebil, personbil og campingbil, og er i dag et ikon blant bilentusiaster. Bilen er kanskje mer populær enn noen gang, og er ikke lett å få kjøpt, og hvis du får kjøpe må du ut med mye.

Men nå kommer den moderne arvtageren som går på strøm, og den har fått mye oppmerksomhet før den i det hele tatt er ferdig, og til høsten skal den ut på veiene.

Mandag åpner Volkswagen for bestillinger av ID. Buzz og ID. Buzz Cargo, hvor sistnevnte setter en ny standard for elektrisk rekkevidde i varebilmarkedet. De første kundebilene er ventet til Norge allerede til høsten.

– ID. Buzz er et nytt Volkswagen-ikon som bærer i seg historien vår, samtidig som den peker ut den videre kursen vår med fremtidsrettet mobilitet for alle. Med egenskaper, plass og rekkevidde har vi sett at den har stor appell både i personbilmarkedet og i varebilsegmentet, sier Håkon Wirak som er direktør for Volkswagen Nyttekjøretøy.  

Mandag åpner Volkswagens forhandlere for at kunder som har forhåndsreservert bil kan bestille denne. 

ID. Buzz Cargo er Europas første helelektriske varebil, utviklet som elbil fra bunnen av. Den lanseres med 3 seter som standard, og har et lasterom på 3,9 m3. Maksimal nyttelast er 630 kg, i tillegg til hengervekt.

Personbilutgaven, ID. Buzz, kommer som en svært romslig og fleksibel familiebil med 5 seter, og med rikelig med bagasjeplass (1.121 liter). Baksetene kan justeres i lengderetning, og legges ned separat.

Ekstrautstyr blir standard
Begge modellene får navigasjon som standardutstyr. Volkswagen vet også at nordmenn føler ekstra trygghet ved å ha ryggekamera, og derfor er dette standard i bilene.

I tillegg får ID. Buzz Cargo adaptiv cruisekontroll med Stop&Go. Gjennomlastingsluke i skilleveggen kommer også som standard.

Velger du personbilmodellen får du også 12 tommers infotainmentskjerm, oppvarmet frontrute og oppvarmet multifunksjonsratt inkludert.

Frem til nå har verken pris eller WLTP-rekkevidde vært kjent. Men nå offentliggjør importøren Harald A. Møller kundeprisene, og antatt rekkevidde.

Her er prisene:

  • ID. Buzz Pro har en startpris på 494.200 kr. inkludert frakt og levering i Oslo
  • ID. Buzz Cargo har en startpris på 452.700 kr. inkludert frakt og levering i Oslo

ID. Buzz Cargo uslåelig på rekkevidde
Med ID. Buzz Cargo setter Volkswagen Nyttekjøretøy en ny standard hva gjelder rekkevidde for varebiler i sitt segment. Forbruket etter WLTP-standarden er 20,6 kWh/ 100 km, som gir en rekkevidde på inntil 423 km.

Personbilutgaven har et beregnet forbruk på 20,8 kWh/ 100 km, som betyr en rekkevidde på inntil 418 km.

Kan lades opp i lunsjpausen
Bilene får også bedre ladekapasitet, med inntil 170 kW, som betyr at du under optimale forhold kan lade bilen fra 5 til 80 prosent på rundt 30 minutter.

– ID. Buzz Cargo vil være vårt definitive inntog i det grønne skifte for nyttetransporten. Den setter en ny rekkeviddestandard for nyttekjøretøy i dette segmentet, og med økt ladekapasitet kan du lade opp bilen i lunsjpausen. Denne bilen gjør det langt mer praktisk for flere håndverkere å velge nullutslippskjøretøy, sier Håkon Wirak.

Klassikeren til Valkswagon var/ er populær som campingbil.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s