For en nasjonaldag og for et folkeliv!

Folketoget. Foto: Jan Petter Svendal

– Jeg kan ikke huske å ha sett så mye folk i Os sentrum.

Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook!

To år med en alternativ løsning på 17. mai-feiringen, og tre år siden vi sist kunne samles på nasjonaldagen. Det var tydelig at alt skulle tas igjen på 17. mai 2022.

NyttiOs.no dro ut i 10-tiden, i et strålende 17. mai vær. Turen gikk til Røykenes, og deretter Søfteland. Langs veien var det ganske rolig og ikke veldig mye trafikk, og på Røykenes var det nesten helt stille.

På vei tilbake var vi innom Søfteland skule, og der var toget ankommet, og programmet var i gang, da vi var innom var det 3. klassinger i flotte bunader som var oppe for å synge. Og veldig mye folk var på plass for å få mede seg det som skulle skje.

Varmt ble det for både liten og stor, men det var jo akkurat slikt vært vi ønsket oss til årets feiring av nasjonaldagen.

– Det var varmt og gå å spille, men nå har vi fått stoler, å sitte på, og det gjorde godt, sa en av musikantene i korpset på Søfteland.

Vi dro videre til Os sentrum, nærmere bestemt bort til fotballbanen på taket til parkeringshuset, og der var det veldig mye glade mennesker, og en viss forventning like før avgang på toget.

Vi rigget oss til borte ved den gamle broen over Oselva, og hadde orkesterplass da toget kom marsjerende, ordfører og politistasjonssjef i front, og flere politikere med flaggborg.

Og det ble et langt tog, et veldig langt, med masse barn, amerikanske biler, motorsykler og selvfølgelig korpsmusikk og russebiler. Og så var selvsagt mange osinger med å gå i toget.

Det var stemningsfullt, men kanskje kunne det vært flere innslag, så der går oppfordringen til både brannvesen, Røde Kors og mange andre organisasjoner om å hive seg på.

Toget fortsatte opp Finnebrekka og ned til sentrum, og så videre til Oseana. Og for et folkeliv det var langs ruten i området ved sentrum, snakker vi rekordbesøk?

– Jeg kan ikke huske å ha sett så mye folk i Os sentrum, hørte vi fra sidelinjen borte ved Oseana, og det må vi si oss enige i. Det var til de grader «Liv på Øyro».

En times tid etter at toget ankom Oseana, var det tid for arrangement inne i storsalen på Oseana, og dette kunne også høres ute på terrassen hvor mange fant seg til rette i det fine været.

HER KAN DU SE DET SOM SKJEDDE PÅ SCENEN I OSEANA!

NyttiOs.no avslutte dagen på Kuventræ skule, og heller ikke der var vi alene. Veldig mange små og store var på plass og fikk med seg litt fra scenen, og deretter en runde med foskjellige lker, og selvsagt pølser, is og brus.

Joda, 17. mai 2022 går inn i historiebøkene som en av de vi vil huske lenge. Dette var også den første skikkelige nasjonaldagsfeiringen etter at Os og Fusa ble til Bjørnafjorden kommune.

Stor takk til alle de som sørger for at alt ruller og går på nasjonaldagen, ikke minst alle de frivillige som tar et tak.

Vel blåst og tusen takk!

Alle foto: Jan Petter Svendal