For en positivitet blant ungdommen!

Foto: Jan Petter Svendal

Over 300 positive 8. klassinger suste forbi Tøsdal på onsdagens Opptur. SE STOR BILLEDSERIE!

Av: Jan Petter Svendal (NyttiOs.no på Facebook)

Onsdag klokken ni startet ferden på vårens vakreste eventyr for 8. klassingene i Os, nemlig Opptur 2022.

Det er tre år siden sist det ble arrangert Opptur i regi av Den Norske Turisforening, og her i bygden Os Turlag.

Og det virket å være etterlengtet med en slik tur i skoletiden for de over 300 elevene som la ut fra Kyrkjeflaten, og de ivrigste passerte Tøsdal før det var gått halvtimen.

– De to første er på vei opp i fjellet, var meldingen NyttiOs.no fikk da vi kom inn på Tøsdal, og like etter kom de som perler på en snor, og etter hvert i store grupper.

– Det er kjekt med tur i dag, vi ligger litt etter, men tar igjen de som har brukt opp kreftene på toppen, sa et trekløver med jenter da de suste forbi oss, veldig målrettet.

Og tilbakemeldingene var veldig positive fra alle vi snakket med i forbifarten. Rett og slett en fornøyelse å møte så mange fine unge mennesker med en veldig positiv innstilling.

Før klokken var ti var alle elevene passert, og i fint klyv oppover i fjellet i retning Borgafjellet.

Turen gikk opp Borgavegen, inn Nordmarka – Tøsdal – Tøsdalskaret – Grytestølen – ut til Borgafjellet – ned til Gamlebrua og mål ved Kyrkjeflaten.  På toppen av Borgafjellet var det spørrekonkurranse, og alle som deltok, var med i trekning av  flotte premier, og alle fikk T-skjorter.

Opptur er en nasjonal turdag, der alle 8. klassingene over hele landet blir invitert til en dag med friluftsliv, fysisk aktivitet og naturopplevelser. Det er Den Norske Turistforening som står bak Opptur, og det lokale turlaget er de som arrangerer rundt i kommunene.

Alle foto: Jan Petter Svendal