Flere skader i helgen enn etter ekstremværet «Gyda»

Arkivfoto: Jan Petter Svendal

Over 400 skademeldinger etter helgens kraftige uvær.

Følg NyttiOs.no på Facebook og få oppdateringer i din feed.

Forsikringsselskapet If har mandag klokken 07.30 mottatt over 400 skademeldinger etter helgens kraftige uvær. Uværet topper trolig ekstremværet «Gyda» i omfang.

Uvær trenger ikke bli klassifisert som ekstreme og få navn for at det skal bli mange skader, slår If fast.

– Det har vært en enorm pågang til skadesenteret vårt. If passerte tidlig søndag kveld skadeantallet som vi fikk inn etter ekstremværet «Gyda», rundt 350. Vi har fått inn like mange skademeldinger på noen timer som vi har fått inn på to uker etter «Gyda», sier kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i If.

Han understreker at det ofte tar mange dager – i noen tilfeller uker – før alle skader er meldt inn. Det har kommet inn skader på hus, hytter, båter, biler og bedrifter.

– Det er altfor tidlig å spekulere i hva alle skadene utgjør i kroner og øre, utover at det blir noe med «millioner kroner» til slutt, sier han.

Ødelagte biler og båter

– Det er en del vannskader fra lørdagens regn, men det er klart flest vindskader. Her har vind og vindkast virkelig gjort mye skade rundt om i Sør-Norge og ødelagt tak på hus, smadret biler og knuste båter. Jeg føler med dem som har fått skader, for det påvirker hverdagen sterkt på ulike vis, sier Clementz.

– Med mange som trenger hjelp samtidig i enkelte områder, kan det bli lokal knapphet på håndverkere. Våre landsomfattende samarbeidspartnere på håndverkertjenester jobber derfor med å finne gode løsninger, slik at skadene skal bli reparert så raskt som mulig, sier Clementz.

Over 20 båtskader er meldt til If, og selskapet har også fått inn skader på mange biler. Gjenstander har blåst over eller på bilene og lagd bulker og skader i lakken.

Sjekk hytta!

If oppfordrer alle som har hytte som står utsatt til for trær som faller, å sjekke hytta selv eller å kontakte noen fastboende eller hyttenaboer som kan ta en titt.

– Hvis det har blitt en bygningsskade på hytta, blir denne verre hvis den blir utsatt for vær og vind. Snø som smelter eller regnvann i inn i hytta ønsker ingen seg, sier Clementz.