Mesterlig Aurora – terningkast 5

Foto: Alexander D. Svendal

I dag kunne endelig lokale og internasjonale Aurora slippe albumet «The Gods We Can Touch».


Av: Jan Petter Svendal (NyttiOs på Facebook)

Aurora Aksnes fra Drange i Os, tar hele verden med storm, og med det nye albumet som ble sluppet i dag, «flørter» hun nok med enda flere musikkelskere.

Albumet inneholder 15 låter, noen har vi hørt tidligere, men de fleste er nye.

Etter å ha lyttet til albumet, er det bare å erkjenne at Aurora har laget nok et mesterverk, og dette er musikk som lever mye lengre enn det som kommer ut fra den store pop-maskinen.

På platen hører vi både inspirasjon fra Bertine Zetlits og Kate Bush, og så er det jo morsomt med introen på «Everything Matters», den gir assosiasjoner til Beatles sin Michelle. Og så hører vi Clannad og Enya på noen av låtene, og nettopp Enya har Aurora digget siden tidlig i oppveksten.

Men når det er sagt, dette er først og fremst Aurora sitt, og hun har en finger med i spillet på det meste, noe som er meget fornuftig, for å unngå å bli «slukt» i den store pop-maskinen, hvor andre tar for mye styringen.

Mye av den nye platen «The Gods We Can Touch», er spilt inn i Rosendal, nærmere bestemt i Baroniet fra 1600-tallet, et sted Aurora absolutt fant roen.

– Baroniet i Rosendal er trolig det mest magiske stedet på denne jord, skrev Aurora på Twitter da hun var der i fjor sommer.

Den nye platen inneholder 15 låter, og hadde det vært som i gamle dager, så hadde vi fått en singel før slippet, men slik er det ikke lenger, så derfor har vi fått seks låter før slippet i dag. Men vi forstår hvorfor, corona har nemlig laget litt krøll i planene, for albumet skulle vært ute allerede i fjor høst.

Når platen nå først er ute, så er det bare å nyte, for denne platen leverer både det melankolske og mer driv, som på «Giving in to the love» og «A Temporay High».

Skal vi trekke frem et par favoritter, må det bli «Everything Matters», «The Innocent», «A Dangerous Thing», men hele platen er gjennomgående av det veldig gode slaget.

Teringkast 5 til «The Gods We Can Touch».

Lørdag kveld gjester Aurora Lindmo på NRK og 15. juni spiller hun på Bergenfest.