Bare å nyte fredagen etter meget våte dager

Ulvenvatnet. FOTO: Jan Petter Svendal

Kjøligere og ganske fint igjen, men det varer ikke så veldig lenge.

Av: Jan Petter Svendal (NyttiOs på Facebook)

Ekstremværet har lagt seg igjen, og i kommunen kom vi fra det uten de store skadene. Men Varsom.no melder fortsatt om fare for flom og ras.

Dagen derpå kunne vi igjen oppleve solen på morgenkvisten, og etter store mengder nedbør, er det i dag lovet opphold 3-5 grader, og på kvelden og natten blir det enda kjøligere.

Men allerede lørdag er vi tilkbake til gamle synder, da er det meldt regn og fem plussgrader, og søndagen enda noen plussgrader og enda mer regn.

Også til uken er det meldt regn de første dagene, tirsdagen og onsdagen blir i tillegg enda litt mildere, 8-9 plussgrader.

Altså lite som minner om vintermåneden januar, slik vi tenker at den skal være.

HER ER langtidsvarselet for Os!

Flere skiheiser går i helgen
Også i fjellet har været tatt for seg de siste dagene.

På Kvamskogen har mye av natursnøen forsvunnet i mye regn og plussgrader, men Eikedalen Skisenter åpner opp barneområdet i helgen.

– Ekstremværet har tatt med seg det meste av den naturlige snøen vi hadde i Eikedalen, men det er fremdeles nok snø i barneområdet, og det meldes om litt snø i løpet av morgendagen. Det kan derfor bli fine forhold i Veraheisen og Tobiasheisen, som blir åpne i fra kl. 10.00-16.00, melder Eikedalen Skisenter.

På Voss og i Myrkdalen melder de om snø i luften på morgenkvisten og mye vind. Men etter hvert som vinden løyer har de åpnet flere heiser, og de holder også åpent en del av heisene i helgen.