Kommer det endringer i koronatiltakene i dag?

Nærmere 12 000 nye smittetilfeller i Norge onsdag. Går det likevel mot en åpning for skjenking?

Av: Jan Petter Svendal (NyttiOs på Facebook)

Det ble registrert 11.825 nye smittetilfeller på et døgn, frem til midnatt i går. Dette er ny rekord i antall nye smittetilfeller på et døgn. Dagen før var det 9622 nye smittetilfeller, som også var en rekord.

I Bjørnafjorden kommune ble det registrert 1 nytt smittetilfelle mandag, 12 på mandag og 15 onsdag, totalt 28 så langt denne uken.

I Norge er snittet nå oppe i 1580 per 100 000 de siste 14 dagene i Norge.

I Bjørnafjorden kommune er det nå oppe i 475,1 per 100 000 de siste 14 dagene, og fremdeles en flat smittetrend.

Pressekonferanse – blir det åpnet for skjenking igjen?

Statsminister Jonas Gahr Støre og statsrådane Vedum, Kjerkol, Trettebergstuen og Brenna inviterer til pressekonferanse om koronasituasjonen klokken 19 i kveld.

Et spørsmål mange stiller seg er om de vil åpne opp igjen for skjenking fra i morgen.

I følge rykter i de større mediene, er det ting som tyder på at det kan bli åpnet for skjenking til klokken 22 eller 23, men dette skal ikke være endelig avgjort, for det vil bli tatt endelig stilling til i forbindelse med regjeringskonferanse i dag.

Også når det gjelder karanteneregler, er det flere som antyder endringer. En mulighet kan være at det blir stilt krav til mer testing, men dette får vi også et svar på klokken 19 i kveld på pressekonferansen, hvor også helsedirektør Bjørn Guldvog og FHI-direktør Camilla Stoltenberg vil være på plass.