Vil falle mellom 100 og 200 millimeter nedbør på Vestlandet

Foto: Jan Petter Svendal

Det er sendt ut farevarsel om regn, skred og flomfare.

Følg NyttiOs.no på Facebook og få nyhetsoppdateringer!

En «tropisk regnskur» vil skylle inn over landet denne uken. Onsdag og torsdag kommer et lavtrykk inn over landet og det blir store nedbørsmengder på kysten.

– Vi forventer en alvorlig situasjon som krever forberedelse og som kan medføre alvorlig skade, sier Elise Trondsen i flom- og jordskredvarslingen til NVE til NRK.

NVE har satt faregrad til oransje for regn i Sogn og Fjordane, Sør-Trøndelag, Møre og Romsdal og Oppland.

– Onsdag og torsdag vil det falle mellom 100 og 200 millimeter nedbør på Vestlandet, sier statsmeteorolog Geir Ottar Fagerlid.

– Politi, brann og redning, ambulansetjesten og avdeling for samferdsel og VA i Bjørnafjorden kommune er i dialog og har samordnet seg med tanke på forebygging og beredskap, melder Bjørnafjorden kommune. 

Og det skal regne helt til topps i fjellene. Med det dårlige været kommer også varmegradene, og dermed også meget stor rasfare, oransje farevarsel.

Onsdag kan det bli så mye som ti grader på Vestlandet, og torsdag muligens enda mer.

– Fra torsdag kveld kan vi kanskje bikke ti grader enkelte steder også på Østlandet, sier statsmeteorolog Rannveig Eikill til NRK.

Det er også meldt om kraftig vind. Meteorologane har sendt ut gult farevarsel for Møre og Romsdal, Trøndelag, Nordland og Troms.