Snøen laver ned i fjellet

Og det skal fortsette å snø, før det onsdag er lovet godt med minusgrader og sol.

Av: Jan Petter Svendal (NyttiOs på Facebook)

Så langt denne vinteren har det vært ganske stusselig når det gjelder snø i skianleggene, men både Voss og Myrkdalen har klart å åpne en del takket være snøproduksjon. Også Eikedalen Skisenter har hatt åpnet noen dager på kunstsnø, men da bare i barneområdet.

Men mandag begynte ting å skje, villsnøen begynte å lave ned i 12-tiden, og det snødde godt utover ettermiddagen, kvelden og natten, både i Vossefjellene og på Kvamskogen.

Dermed begynner det for alvor å ligne på vinter på Kvamskogen, som tirsdag formiddag har fått 20 cm nysnø.

– Vi er i gang med å kjøre ut kunstsnø nederst i Seterløypen. Vi håper på et skikkelig snøfall i løpet av dagen, slik at vi kan få åpnet løypen i full lengde. Så snart vi har dette klart, begynner vi med kveldskjøring. (Er fremdeles vanskelig å si når dette blir, men vi vet mer i morgen formiddag), melder Eikedalen Skisenter tirsdag formiddag.

Onsdag morgen ligger det rundt 50 cm med nysnø i Eikedalen skisenter, og da går det mot åpning av flere heiser. SE LIVE-kamera fra skisenteret!

Nærmere 40 cm nysnø
I Myrkdalen har de fått nærmere 40 cm oppe i fjellet, så nå går det mot veldig gode skiforhold.

– Det har kommet 23 cm nede og ca 37 cm oppe i anlegget og det skal snø i hele dag, melder Myrkdalen.

Villsnø på Voss
Også Voss Resort melder om mye nysnø og gode forhold

Tirsdag morgen er er det snøvær, -3 grader og laber bris oppe. Vi har fått påfyll av 25 cm villsnø. Kveldskjøring i dag fra 15.30-20.00, melder Voss Resort.

Og med enda mer snø på vei utover tirsdagen, og så godvær både onsdag og torsdag, blir det strålende skidager for de som har muligheten til å stikke til fjells i uken.

Og fredag er det enda mer snø på gang i fjellet.

HER ER langtidsvarselet for Kvamskogen!

Snøskredfare
Men merk deg, meget stor snøskredfare i fjellet, faregrad 4.

«Kraftig vindøkning vil føre til stor vindtransport av snø inn i leheng. Skred kan utløses både naturlig og av skiløper. Unngå alt skredterreng», melder varsom.no for vossefjellene.