– Jeg startet i Tromsø

Foto: Jan Petter Svendal

I dag besøkte nissen Industriveien her i Os, og det var mange besøkende og god stemning, selv om ikke alle ville si hei.

Av: Jan Petter Svendal (NyttiOs på Facebook)

I fjor gjorde pandemien at det ikke ble noen tur, men i år er Coca Cola sin Christmas Caravan på veien igjen, og til stor glede for både nissen og besøkende.

– Det er veldig kjekt å få reise rundt slik. Vi startet med et stort opplegg i Tromsø i slutten av november, og siden har vi vært innom flere plasser og byer, som blant annet Bodø, Trondheim, Ålesund, og i dag på Os, som er veldig hyggelig. Bare synd vi ikke kunne ta et lite stopp på Er-An veikro i år, der får jeg veldig godt stell og det er alltid godt med folk, sier nissen til NyttiOs.no.

Hvordan har det vært her ved Meny i dag?

– Det har vært godt med folk, og vi har det veldig kjekt. Jeg har mange fans, noen vil hilse på flere ganger, mens andre liker å holde litt avstand, og det er helt greit.

En liten pode gav fra seg smokken til nissen, og han strålte når moren fortalte oss det..

– Jeg har på haugevis med smokker, og det er veldig kjekt at de vil gi de til meg.

Så får vi håpe at den lille gutten er like entusiastisk når han skal legge seg i kveld, og at mamma ikke må hente frem en reserve smokk.

Det var en lun og fin stemning når NyttiOs.no var innom Meny i 17-tiden, fyr i bålpanner, et par pyntede nissehus og selvsagt legendarisk svart leskedrikk til de som kom innom, og en humørfylt nissefar.

Men flere voksne savnet noe. Hvor var den tøffe amerikanske trekkvognen?

– Den røk igjen, dessverre, så nå er en ny på vei over, for i morgen skal vi videre til Rogaland, og da trenger vi den, sa nissen.

Og han skal jobbe lenge ennå.

– Jeg skal holde på til 21. desember, da kan jeg reise hjem til nissemor som jeg har vært sammen med i over 60 år.

De neste dagene står steder som Sandnes, Kristiansand, Hokksund, Skarnes og Fornebu for tur, før det avsluttes i Fredrikstad.

I år er det forresten to trailere som er i sving. En som besøker Meny og Spar butikker landet rundt, og en som besøker Obs butikker.

Jada, nissen har det travelt, og det skal han jo ha i desember.

God tur videre, nissefar, eller Santa Claus som han heter «over there».

Foto: Jan Petter Svendal