I dag starter skisesongen

Voss Gondol er klar til å frakte folket opp i skiparadiset på Voss. FOTO: Jan Petter Svendal

Både Voss og Myrkdalen åpner for sesongen, og neste helg kan det bli åpning i Eikedalen Skisenter.

Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook!

Avslutningen på november ble vinterlig, først med snøfall og deretter kaldt, noe som har gjort at skisentrene har kunnet produsere snø, og så har det kommet enda litt «villsnø» i starten på desember, og mer er på vei.

Med disse fine vinterdagene, er det også tid for å åpne skisentre, og det skjer veldig mange steder i landet denne helgen.

Også Voss og Myrkdalen åpner i dag.

«I dag kl 9 30 opnar Ekspressen, Voss Gondol, Trollbakken og GrebbesbakkenFamilieløypa er open heilt ned i Bavallen og har fantastiske forhold», skriver Voss Resort på sin Facebookside.

Og Myrkdalen er ikke noe dårligere.

«I dag fredag 3 desember opnar skianlegget i Myrkdalen. Myrkdalsekspressen og løype 1 samt Mikkeltrekket og Badnabakken opnar kl.09.30. Kl.6.30 er det klart ver -10 og vindstille. Me gjer oppmerksom på at det kun er der det er kunstsnø det er opent og løypene er litt småkuperte. Det er lite snø i terrenget», skriver Myrkdalen på sin Facebookside.

Eikedalen Skisenter på Kvamskogen produserer snø, og har planer om å åpne noe neste helg.

– For øyeblikket ligger det ca. 20 cm natursnø i terrenget, og snøproduksjonen pågår i Seterløypen og i barneområdet.
Vi regner med å kunne åpne Veraheisen -og Tobiasheisen (barneområdet) lørdag 11. desember. For å kunne åpne Setertrekket er vi avhengig av mer natursnø i de områdene vi ikke klarer å dekke med kunstsnø, melder Eikedalen Skisenter.