«Gustav» passer på

Foto: Jan Petter Svendal

Gorillaen utenfor blomsterbutikken er blitt «stasjet» for jul, og han følger med om du husker å vippse når du handler utenom åpningstiden.


Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook

Vi har gitt Os sentrum mye skryt for all den flotte nye belysningen som har kommet i over gater og i trær.

Vi har og berømmet flere av butikkene for å ha pyntet og laget en herlig atmosfære utenfor, ikke minst Osøyro kolonial og Lysthuset som ligger side ved side.

Men vi har selvsagt ikke glemt blomsterbutikken, for innehaver Marianne Holmefjord vet å lage atmosfære utenfor og inne i butikken, og det være seg hele året.

Men nå er det førjulstider som gjelder, og det betyr blant annet at nisser, kranser, planter og kurver er på plass utenfor butikken.

Og så er det en som er helt sjef som passer på, nemlig gorillaen «Gustav», og han har vært med butikken siden sommeren 2017, og det var en kunde som kom med navneforslaget «Gustav», og slik ble det.

Les også: Rikelig med gratis parkering i nytt parkeringshus

Og «Gustav» passer på, for hos Marianne i blomsterbutikken kan du også handle når det er stengt. Det er nemlig bare å ta med seg varen, og så vippser du beløpet til 699011

– Jeg stoler på folk og har erfart at det er noe jeg kan gjøre. I løpet av to år med denne selvbetjeningen, er det minimalt vi har blitt frastjålet, sa Marianne Holmefjord til Os og Fusaposten i november.

Til og med fulle folk som vaser forbi butikken til Marianne, klarer å holde fingrene vekke.

Julemarked i sentrum lørdag og søndag
4. og 5. desember blir det årlige julemarkedet arrangert i Os Sentrum. Lørdag fra klokken 10.00 – 16.00 og søndag 14.00 – 18.00.

Der er ellers pyntet flott i sentrum, det er pepperkakebygd, juletreskog på Kyrkjeflaten, kunstløype og juleverksted på Tunet.

Alle foto: Jan Petter Svendal