Ser på muligheten for å sende cruiseskip til Os i 2023

Illustrasjonsfoto: Jan Petter Svendal

– Sammen kan vi hjelpe dere til å utvikle Os til en flott cruise destinasjon.

Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook

I begynnelse av november skrev vi her på NyttiOs.no om et tysk selskap som ønsker å bruke Os som en cruisehavn. Cruiseskipet det gjelder er Amera, som er 204 meter langt, over dobbelt så langt som Statsraaden.

Det var Olsen Cruise Service som tok kontakt med Bjørnafjorden kommune for en tysk kunde som har fire cruiseskip, og ett av disse ønsker de å komme til Os med.

Les også: KLAR FOR ET SLIKT SKIP FORAN OS SJØFRONT TIL VÅREN?

I utgangspunktet var tanken å legge til kai foran Os sjøfront, men skipet er over 200 meter langt, og kaien er 180 meter.

«Vi regner med at større cruiseskip må gå til ankers foran Os. Hadde det vært mulig? Skipet bruker da egne tenderbåter til å frakte passasjerene til land».

I det første brevet til Bjørnafjorden kommune viser Olsen Cruise Service til en hyggelig prat med havneansvarlig i Os havn, som viste de til å ta kontakt med Bjørnafjorden kommune, noe de også gjorde i brevform..

Har kommunen vurdert forespørselen?
For en uke siden kommer det et nytt brev til kommune, og der kommer det spørsmål om kommunen har vurdert forespørselen.

Der kommer de også med justeringer i forhold til når det kan bli aktuelt å komme til Os med Amera.

– Vi vet at prosessen med Sjøfartsdirektoratet og søknad om ISPS havn kan ta noe lenger tid. I tillegg har Bergen Havn innført avbestillingsregler vi må forholde oss til. Det er dessverre for sent å avbestille Bergen Havn for Amera i 2022. Vi ser derfor på muligheten til å sende cruiseskip til Os i 2023.

Men Olsen Cruise Service har også andre kunder som vurderer Os som cruisehavn, kanskje allerede i 2022.

– Snakket akkurat med en annen utflukts agent for cruiseskip, som seiler til Norge. Han kommer også til å ta kontakt med dere. Han har skip, som kan seile til Os allerede i 2022. Sammen kan vi hjelpe dere til å utvikle Os til en flott cruise destinasjon.

H