Magisk stemning i juletreskogen

Sjarmerende smånisser var på plass i juletreskogen da NyttiOs.no var innom. Foto: Jan Petter Svendal

Det ble ganske så tett med folk da Os sentrum endelig kunne klippe snoren og ønske velkommen til et lysende og julete sentrum.

Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook!

Så var endelig dagen kommet. Bare noen få dager før første søndag i advent, var det tid for virkelig å sparke i gang julehandelen i Os sentrum, og det ble riktig så trivelig på en tørr, men kjølig fredagskveld.

Og det hele startet med snorklipping ved Esso, hvor mange av de som har bidratt med midler til vinter/ julelysene, klippet den røde snoren. Blant de mange, både Bjørnafjorden kommune ved ordfører, og de to bankene i sentrum Sparebanken vest og Fana Sparebank.

FLOTT MED NY BELYSNING I OG RUNDT OS SENTRUM (billedserie).

Og det må sies, det har blitt mye bra for de over 600 000 kronene som har kommet på plass til vinterlysene, og aller finest og magisk har det jo blitt med lysene i trærne mellom Esso og sentrum.

– Det har blitt virkelig flott, dette rammer Os sentrum inn på en veldig flott måte, jeg kan ikke skjønne annet enn at her får folk lyst til å stoppe når de kommer kjørende over broen, sa en osing til NyttiOs.no, og vi hørte mye lignende fra mange andre.

Etter snorklipping gikk alle de mange hundre små og store i tog inn til sentrum, og der var det nedtelling til å få på lysene på juletreet, og det gikk med god hjelp fra alle som kom på første forsøk.

Les også: Julemarked og kunstløype

Det ble også julesanger og musikk på torget, før det var tid for å rope på nissen, og både han og smånissene dukket opp, og selvsagt med snopeposer. Det ble veldig tett under utdelingen, så meteren var bare å glemme. Det var heller ikke mange munnbind å se.

Etter markeringen på torget, var det tid for en runde i sentrum. Først til pepperkakebygden som har fått et par store vinduer i Oshjørnet, og som alltid med mange flotte byggverk, og fint dandert.

Les også: Borgalyset ble tent

Videre gikk turen til juletreskogen på Kyrkjeflaten, og den har nok en gang blitt magisk, ikke minst med nissen sin røde postkasse plassert midt inne i skogen.

– Jeg har puttet ønskeliste i postkassen, sa en søt liten smånisse til NyttiOs.no, men hun husket ikke helt hva hun ønsket seg.

Les også: Herlig atmosfære, heter det

Ellers hyggelig å se at mye av sentrum har blitt pyntet godt opp til en fin førjulstid, kan virke som flere har lyst å få det like trivelig som det vi for litt siden beskrev at Osøyro kolonial og Lysthuset har fått til, veldig kjekt og trivelig.

Og neste helg er det klart for julemarked i Os sentrum, og kanskje får vi en like magisk kveld da.

Alle foto: Jan Petter Svendal