Baguettene raser ut hos Lunsjekspressen

Mange sultne innom vognen i lunsjtider. Foto: Jan Petter Svendal

Og folk er på plass for å handle grytidlig.

Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook!

I midten av september kunne du her på NyttiOs.no lese om Lunsj Ekspressen AS som skulle etablere seg i Kolskogen med servering av blant annet baguetter fra sin nyinnkjøpte vogn.

Etter planen skulle de være i gang i løpet av første del av oktober, men det tok lenger tid med å få på plass tingene, blant annet serveringsløyvet.

Var i gang onsdag

Men onsdag morgen startet Lunsj Ekspressen AS for alvor med salg av baguetter, salater, burritos og suppe fra sin vogn borte mellom Os vidaregaånde skule og Røde Kors huset i Kolskogen.

Etter planen skal vognen plasseres på nedsiden av plassen de nå står, men nå står de oppe ved bygget som i tidligere tider var Oskraft sitt bygg.

– Vi har fått lov å stå her oppe et par måneder til vi har fått en endelig godkjenning på plassen nede, sier Lukaz Brekke..

Hektisk start
Og onsdag morgen klokken 06 var de for alvor i gang, etter noen forsiktige utprøvinger for venner og kjente.

– Vi startet i går, og det ble en veldig hektisk dag hvor vi sendte ut 180 enheter, sier Lukaz Brekke, som sammen med Jørgen Alfheim står bak det nye serveringstilbudet.

Når NyttiOs.no er innom i 12-tiden står det et fint knippe med folk, men det var mange flere like før vi kom.

– Det har blitt en god start, og med folk på plass for å handle allerede fra vi åpner klokken 06 på morgenen, men mest trøkk har det vært mellom 10 og 12, i lunsjtider, sier Brekke.|

Hva er mest populært disse to første dagene?

– Baguetten Cheesy biff har vært mest populær, sier Jørgen Alfheim.

Men når vi er innom er de utsolgt for flere typer, så det er tydelig at det går unna.

Skryter av maten
Blant kundene som står utenfor, er det flere som har vært innom tidligere, og de skryter av maten de får servert.

– Det er veldig godt, sier en som tar seg et godt tygg av en rykende fersk baguett, mens andre venter på maten som de gleder seg til å sette tennene i.

Arild Gill fikk smake baguett i går, og var raskt på plass for å sikre lunsjen i dag.

– Det var en av de jeg jobber med som handlet inn til oss i går, og det var veldig godt. I dag handler jeg til flere, sier Gill til NyttiOs.no.

Har elevene ved Os vidaregåande skule vært innom?

– Det var noen innom i går, de fleste for å se på menyen. Men i dag har det vært en del elever innom og handlet hos oss, sier Lukaz Brekke.

Flere bestiller på forhånd.I tillegg til at mange kommer innom for å handle baguetter, raser det også inn med bestillinger.

– Vi får inn en del forhåndsbestillinger som de så kommer for å hente senere, og tar gjerne i mot flere, sier Brekke.

Lukaz og Jørgen har jobbet mye med dette før åpningen, og skal jobbe mye også videre, men de har også andre jobber og trenger en time-out innimellom, så det blir flere som skal jobbe der.

– Allerede neste er det en ny som kommer for å jobbe hos oss, og så kan det nok sikkert bli flere deltidsansatte etter hvert, avslutter Lukaz Brekke.

Nå er altså Lunsj Ekspressen i gang, og den blir åpen fra klokken 06 til 15 alle hverdager, så da er det bare å hugge innpå. De er på sosiale medier, og der finner du nok både meny og priser på de smakfulle produktene fra kokken Lukaz og matentusiast Jørgen.