Sponsorer og ordfører tenner de nye vinterlysene i sentrum

Noen av de nye lyslenkene er tatt i bruk borte på Øyro. Foto: Jan Petter Svendal

Og det er lagt opp til en lang snorklipping under fredagens juleåpning.

Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook!

Fredag 26. november er det tid for å ta julen inn for fullt i Os sentrum, og det skjer med innvielse av de nye vinterlysene over gatene i Os sentrum, i trærne langs veien mellom Esso og sentrum og på Os broen.

De nye lysene skal være på gjennom vinteren, frem til mars, og derfor blir de kalt vinterlys, men det lyser selvsagt opp julen først.

Over tretti sponsorer sammen med kommunen har sørget for at nye lys til over 600 00 kroner ble kjøpt inn

– Det blir én lang snor hvor alle bidragsytere er invitert til å klippe snoren, inkludert ordfører, og dette gjør de samtidig. Det blir potensielt over 30 snorklippere, sier Christoffer Kobbeltvedt som gjennom Fjordfolk tra seg av Os sentrum sine juleaktiviteter.

Men det blir mer, for julegranen inne i sentrum skal lyssettes, og etter snorklippingen, blir det lystog (ta med lommelykt, mobil) inn til sentrum, hvor lysene på juletreet skal tennes, og så kommer jo selvsagt nissen.

Les også: Osbroen er blitt lyst opp

Og samtidig som julegranen tennes, åpner pepperkakebygden i vinduer i Landboden, og så åpnes juletreskogen og postkassen til nissen borte ved Kyrkjeflaten. I fjor fikk nissen over 900 brev, blir det ny rekord i år?

Forebyggende avdeling i brannvesenet stiller og deler ut litt materiell med fokus på brannsikkerhet fredagskvelden.

– Vi oppfordrer folk til å bruke munnbind på fredagen dersom det ikke kan holdes avstand, siden det nå er høye smittelall i bygden, sier Kobbeltvedt.

Her er programmet: 
Kl 17.45 Oppmøte for publikum på Esso. Styreleder i Os Sentrum Paal Moberg holder en kort appell/takk til alle som har vært med på spleiselaget rundt innkjøpet av lysene. Snorklipping – her blir det én lang snor hvor alle bidragsytere er invitert til å klippe snoren (inkl ordfører) samtidig. Her blir det potensielt over 30 snorklippere!

Kl 17.55Publikum går fra Esso til Julegranen i Os Sentrum. Vi oppfordrer alle til å ta med seg lommelykt, hodelykt etc og reflekser. Det blir ikke fakler.

Kl 18.00Os Musikkforening spiller, nedtelling til tenning, julegranen tennes. Nissen ropes frem og kommer etter hvert med snopeposer til barna.

Samtidig som Julegranen tennes åpner også Pepperkakebygda i Landboden samt en kunstutstilling fra Bjørnafjorden Kulturskule. Juletreskogen på Kyrkjetunet tennes etter dette, så vi vil oppfordre publikum til å bevege seg dit. Julekrybben i Tunet tennes også og julen er i gang.