Har en plan for Fjellheim

Fra scenen og salen i Fjellheim. Foto: Jan Petter Svendal

Ber kommunen ta kontakt.

Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook!

I det siste kommunestyremøtet til Bjørnafjorden kommune ble det vedtatt at Fjellheim skal ut på langtidsleiemarkedet.

Da gikk det ikke veldig lang tid før en kjent interessent som ved flere anledninger har tilbudt seg å kjøpe Fjellheim , men som har fått avslag på sine tilbud, tok kontakt. Glass & Tre AS i Lønningdal ved Rolf Lunde ønsker å langtidsleie Fjellheim.

«Det vises til vedtak i Bjørnafjorden kommunestyre nylig der det åpnes for langtidsutleie av eiendommen Fjellheim. Glass & Tre AS ønsker å komme i posisjon for å inngå en slik leieavtale på nærmere avtalte betingelser ved etablering av «Kulturhub Osøyro» som
paraply for drift av eiendommen», skriver de i et brev til Bjørnafjorden kommune.

Ber kommunen ta kontakt
Og de viser til at konseptet «Kulturhub» allerede er etablert under
satsingen «Kulturhub Austevoll». I tillegg driver de «Kulturhub Hagavik», i det gamle bedehuset, men dette er ikke nevnt i brevet.

I brevet ber de kommunen om å ta kontakt for drøftinger om en eventuell leieavtale. De ønsker å presentere et driftskonsept.

Hagavik og Austevoll
De har to «Kulturhuber» fra før, en i Hagavik og en i Austevoll.

I Hagavik har de pusset opp inne og ute, og det går i mye skarp grønnfarge. Både inne og ute er det brukt mye naturlig treverk, blant annet mindre trestammer til stoler, rekkverk og bar.

I Hagavik annonserer de på nettsiden med at de nå planlegger å åpne opp igjen etter coronapandemien, men dette har stått i lengre tid. De annonserer også med muligheter for å leie lokalet, og med at de er et utested med musikk og alkoholfri drikke.

I Austevoll har de pusset opp bygget både utvendig og innvendig, også der går det i skarpe farger, blått, turkis og mye treverk som i Hagavik. De leier ut for arrangementer, i tillegg har de et par utesteder på bygget, og de har fått på plass skjenkebevilling for øl og vin.