Herlig atmosfære, heter det!

Lysthuset og Osøyro kolonial. Foto: Jan Petter Svendal

Ved disse butikkene får man virkelig lyst til å stanse opp i Os sentrum.

Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook

NyttiOs.no sin utsendte er stort sett innom Os sentrum alle hverdager, og vi får med oss både det positive og det mindre positive.

I sommer har vi registrert at flere og flere fremmede har kommet innom sentrum, og de vi har møtt på har kommet både sjøveien og bilveien. Tilbakemeldingene fra de vi har snakket med, er at vi har fått en flott gjestehavn og et trivelig sentrum.

Dette ser vi kanskje ikke selv hver eneste dag, men vi legger merke til når noen gjør det lille ekstra for å skape en god atmosfære rundt seg i sentrum.

Vi har selvsagt i lang tid sett og følt på den gode atmosfæren som er utenfor og inne hos Osøyro kolonial, men vi kjenner enda mer på den nå når mørketiden er her og de har pyntet opp for høsten og juletiden.

Og så blir det ikke noe mindre godfølelse når også Lyshuset som flyttet inn i sentrum på sensommeren følger opp den gode stemningen kolonialen har. De to butikkene er kanskje sammen blitt noe av det triveligste vi har i gatene i Os sentrum, og enda mer nå når det oser av julestemning.

Og så må vi jo også trekke frem blomsterbutikken i sentrumskvartalet, bankbygget (DNB) med strikkebutikken, butikk med barneklær og klær for han og henne hops Duga. Og så har Oselvar verkstaden pyntet grindbygget til jul, og det samme har Os kulturutvikling gjort i Vognhallen.

Nå er det selvsagt flere som har klart å lage god stemning i og ved butikkene sine i Os sentrum, og det vil nok bli enda mer julestemning i tiden som kommer.

Men la deg inspirer av disse som gjør det lille ekstra, der får vi både lyst til å stoppe og til å gå inn for å handle.

Les også: Tenner nye lys i og ved sentrum, og så blir det julemarked

Og med nye lyslenker på plass over gatene, og lys i trær og på Osbroen, så vil det nok bli enda mer godstemning i og ved sentrum. Arbeidet med å montere disse er i gang. Fredag 26. november skal de tennes.

Ha en fin førjulstid!