Tenner nye lys i sentrum

Og selvsagt blir det også julemarked.


Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook

Tiden raser av gårde, og de siste ukene har det dukket opp julepynt og lys både her og der i bygden, også i sentrum, ja det er faktisk slik at det nærmere seg jul igjen.

Vinterlyset skal tennes
Og mer pynt og lys skal det bli, for neste helg, nærmere bestemt fredagen, blir det tenning av julelysene på treet i Os sentrum, men ikke bare det, for det er brukt 600 000 kroner til nye flotte lys som skal sørge for at både sentrumskjernen og området rundt virkelig skal bli fremmet når mørket siger på.

– Det blir nye flotte lyslenker over gatene inne i sentrum, men det blir også lys på trærne langs veien mellom essoen og sentrum, og så blir det lys på broen og i ett tre borte ved Oselvaverkstaden, så dette skal bli bra, sier Christoffer Kobbeltvedt hos Fjordfolk, som tar seg av julearrangementene for Os sentrumsforening.

Og lysene skal skinne i hele desember, men også videre, frem til ut i mars.

– Det blir vinterlys, og dette tror vi vil være med å løfte sentrumsområdet til å bli enda mer attraktivt gjennom vinteren. Og så har vi en god plan for å pakke lysene ned og ta godt vare på de gjennom sommeren og frem til november igjen, sier Kobbeltvedt.

Tidligere år har det også gått fakkeltog fra Oseana og bort til sentrum, men det blir det ikke i år.

– Vi går vekk fra faklene. For det første er det kostbart å handle inn en masse fakler, og så er det i tillegg litt skummelt med disse i et tog med en masse dunjakker og boblejakker. I stedet oppfordrer vi folk om å ta med seg lommelykter og refleks, det tror vi kan gi en flott effekt på toget som vil gå fra Esso og inn til sentrum.

Julemarked
Men det blir selvsagt mer jul i sentrum, for helgen lørdag 4. og søndag 5. desember er det klart for julemarked.

– Vi gleder oss til å åpne opp julemarked igjen. Det blir telt med utstillere utenfor tidligere Oshjørnet/ Skaparstovo med et fint knippe utstillere. Og så blir det også mat og håndverk rundt i sentrum. Og i år er det utelukkende lokale utstillere, altså fra Bjørnefjordregionen.

Ingen jul uten juletreskogen på Kyrkjeflaten.

– Juletreskogen ble kjempepopulært i fjor, og postkassen til nissen fikk over 900 brev, og det sier alt om populariteten, så dette kommer på plass i år også (åpner fredag 26. november). Og så lover Os kyrkjelyd juleverksted og flere andre aktiviteter på og ved Tunet og Kyrkjeflaten, avslutter Christoffer Kobbeltvedt til NyttiOs.no.

SNART JULETIDER – BLI MED Å BAKE TIL PEPPERKAKEBYGDEN!

Og så er det duket for en stor kunstløype. som vi kommer tilbake til, og selvsagt pepperkakebygd, i år i et par av vinduene i Oshjørnet.

Borgalyset
Og ingen førjulstid uten Borgalyset, Os kulturutvikling sørger nok en gang for at det kommer på plass innen adventstiden.

Hjelp til med å holde i gang tradisjonen med lys i masten på Borgafjellet. Vipps på 115983, merk med «julelys»