17 nye smittetilfeller i Bjørnafjorden kommune tirsdag

Foto: Jan Petter Svendal

Og på landsbasis var det ny rekord, over 2500 nye smittetilfeller.

Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook

2 552 nye smittetilfeller i Norge tirsdag, dette er ny rekord, og Norge har en økende smittetrend. I Bergen var det 154 nye smittetilfeller tirsdag, som er ny rekord siden pandemien startet.

Også i Bjørnafjorden kommune er det en økende smittetrend. 17 nye smittetilfeller tirsdag, og vi har kommet opp i 507 siden Norge ble stengt ned i mars 2020, og 59 bare på de siste to ukene.

Sist uke var det 21 nye smittetilfeller i Bjørnafjorden kommune, syv av dem var barn/ unge, og 10 av de smittede var fullvaksinerte.

«Kommuneoverlegen vurderer det slik at vi framleis har låg risiko for smitteauke av ein slik grad at der gir negative konsekvensar for innbyggarar og tenester. Fleire nabokommunar har høgare smittetal og -nivå enn Bjørnafjorden. Vi må difor rekne med at smittetala kjem til å stige også i vår kommune. Vi følgjer utviklinga nøye saman med nabokommunane våre, statsforvaltaren og helesføretaka», meldte Bjørnafjorden kommune tirsdag.

Du kan få testet deg i Røde Kors huset i Kolskogen og på den gamle ungdomsskolen i Eikelandsosen. Hurtigtester kan du få gratis på teststasjonene og legekontor.

Anbefalingene er ellers å ha god håndhygiene og holde seg hjemme hvis man er syk.

Er du over 65 år? Slik får du tredje koronavaksinedose

  • Hos fastlegen: Bestill time hos fastlegen din fra uke 44 (fra og med 1. november).
  • Massevaksinasjon: Oshallen og Fjorden senter 17., 18. og 19. og 24. november. Bestill time til massevaksinasjon her Du kan òg bestille time på telefon 913 58 649