«Fra inntrykk til utrykk»

Foto: Jan Petter Svendal

Trygve Amundsen åpner ny spennende utstilling i Vognhallen til helgen.

Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook

Billedkunstner Trygve Amundsen stilte ut i Vognhallen første gang i oktober 2018, lørdag er han tilbake igjen, da med utstillingen «Fra inntrykk til utrykk».

Han har jobbet som illustratør, grafiker, designer og med reklame i mange år. I 2003 begynte han og male, men det var først i 2013 han for alvor ble hektet på malingen.

Amundsen definerer seg selv som impresjonist, og beskriver sin kunst som semi-abstrakt – dvs. at han skaper abstrakte motiv, ofte iblandet figurative elementer. Hvert eneste verk er bygget på impulser, opplevelser og inntrykk. Dette gir stor variasjon i hans arbeider, og det vil man også oppleve ved utstillingen i Vognhallen, derav tittelen på utstillingen:

Etter å ha presentert sin kunst i Bergen, Oslo og Stavanger, ble han invitert til Sverige for en stor separatutstilling. Siden har det bare ”ballet på seg” og han kan se tilbake på en lang rekke utstillinger rundt om i det store utland;  Louvre i Paris,  Spoleto  og Bologna i Italia, Lisboa i Portugal, Tokyo, og USA: New York, San Diego, Fall River og i disse dager, på Cape Cod ved Boston.

De seneste 5 årene har han hatt en flott utvikling i Taiwan, der han blant annet er invitert til å ha store separatutstillinger ved kunstgalleriene til de 2 største kunst-universitetene i landet. 

Han har også blitt vist frem ved Taiwans enorme kunst-messe, ”Art Revolution Taipei” flere ganger, og er i tillegg 2 år på rad (2019 og 2020) blitt kåret til finalist ( beste i sin kategori ) ved dette arrangementet, i konkurranse mot mer enn 4000 internasjonale deltagere.

Trygve Amundsen er juryert medlem av NFUK, Norsk Forening for uavhengige Kunstnere.

Utstillingen i Vognhallen åpner lørdag 20. november klokken 12, og varer til og med 28. november.

ÅPNINGSTIDER:
Lørdag og søndager: 12:00 til 16:00
Kveldsåpent på hverdager:
18:00 til 21:00