16 nye smittetilfeller på noen dager

Foto: Jan Petter Svendal

Flest nye var det i går.

Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook

Smittetallene har vært økende over hele landet, og flere steder er det gjort tiltak.

I Bjørnafjorden kommune har det vært nye smittetilfeller hver dag de siste syv dagene (totalt 30).

De siste fire dagene er det registrert 16 nye smittetilfeller, bare i går, mandag, ble det registrert åtte nye, søndag ett, lørdag fem og fredag to, totalt altså 16 på de fire dagene.

Det registreres at flere i bygden har funnet frem igjen munnbindene og bruker disse når de er ute på butikker og senter.

– Smittesituasjonen i Bjørnafjorden er under kontroll, og det er ikke aktuelt med lokale tiltak per i dag. Men vi følger selvsagt utviklingen nøye sammen med omegnskommunene våre, Statsforvaltaren og helseforetakene, sa ordfører Trine Lindborg i en pressemelding fredag.

På en pressekonferanse regjeringen hadde fredag, ble det meldt at alle over 18 år skal få tilbud om en tredje dose koronavaksine. Trolig skjer dette på våren neste år.

Du kan få testet deg i Røde Kors huset i Kolskogen og på den gamle ungdomsskolen i Eikelandsosen. Hurtigtester kan du få gratis på teststasjonene og legekontor.

Anbefalingene er ellers å ha god håndhygiene og holde seg hjemme hvis man er syk.

Er du over 65 år? Slik får du tredje koronavaksinedose

  • Hos fastlegen: Bestill time hos fastlegen din fra uke 44 (fra og med 1. november).
  • Massevaksinasjon: Oshallen og Fjorden senter 17., 18. og 19. og 24. november. Bestill time til massevaksinasjon her Du kan òg bestille time på telefon 913 58 649