Det koster dyrt å parkere feil på Halhjem

Arkivfoto: Jan Petter Svendal

Kjører gratis med fergen, men må ut med nærmere tusenlappen for feilparkeringer.

Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook

Natt til lørdag i 01-tiden mottok politiet melding fra nabo ved Borgafjell skole om mye folk og biler på skolen. Det var høyt lydnivå med skrik og skrål.

– Politiet kjørte til stedet. Ved ankomst var det fire ungdommer på stedet. Disse ble kontrollert. Det kom ingen flere meldinger om støy senere, sier vakthavende politibetjent Ved Bjørnafjorden politistasjon.

– Flere titalls parkeringsgebyrer

Natt til lørdag klokken 02:19 var politiet utom Halhjem fergekai. Der fikk en lastebil og en personbil gebyr for å ha parkert på fortau.

– Politiet har over en periode kontrollert parkeringssituasjonen ved fergekaien etter melding fra Statens Vegvesen om mye feilparkeringer. Det er hittil skrevet ut flere titalls parkeringsgebyrer. Dette kommer vi også til å fortsette med. Det er godt mulig at flere velger å parkere bilen siden de da kan gå gratis om bord på fergen. Dette kan imidlertid koste 900 kroner dersom man ikke parkerer skikkelig.

Løse hester
Fredag klokken 09:47 mottok politiet melding om to løse hester som løp i veibanen i Sperrevikvegen.

– Hestene kom seg raskt ut av veien, og ti minutter senere kom det noen som tok hånd om dem. Politiet avsluttet derfor før de kom frem.