Corvus Energy vil bygge ny fabrikk i Endalausmarka

Corvus Energy vil bygge i nærheten av ny E39 i Endalausmarka. Illustrasjonsfoto: Jan Petter Svendal

Onsdag ble det skrevet intensjonsavtale med Bjørnafjorden kommune. Vil bygge fabrikk på 25 0000 kvadrat i Endalausmarka.

Få nyhetsoppdateringer fra  NyttiOs på Facebook!

Corvus Energy er en av flere norske aktører som prøver lykken med batterifabrikker på norsk jord. Mens mange av konkurrentene er i gang med å bygge fabrikker og utvikle ny teknologi, har Corvus Energy produsert batterier i Canada siden 2009 og i Norge siden 2019.

Det er osingen Geir Bjørkeli som er administrerende direktør for Corvus Energy, og han og styreleder i Bjørnafjorden utviklingsselskap, Dag Aksnes, skrev onsdag ettermiddag under papirene på en intensjonsavtale som sier at den store bedriften skal bygge og flytte til Lyseparken.

– Fantastisk å vitne signering av intensjonsavtale mellom Corvus Energy og Bjørnafjorden utviklingsselskap AS om etablering i Lyseparken. Dette er gull for starten av utvikling av ny industri og teknologi, sier Trine Lindborg i et innlegg på sin Facebookside.

Corvus har på litt sikt planer om å bygge en fabrikk på 25 0000 kvadratmeter i Endalausmarka. Til sammenligning er bygget som Lidl satte opp 35 000 kvadratmeter.

Corvus Energy hadde i 2020 en omsetning på over en halv milliard kroner, og hadde et overskudd på nærmere ti millioner kroner. Corvus er også på vei inn på Børsen.

Corvus Energy har både Shell, Equinor Ventures og Norsk Hydro på eiersiden. Selskapet ble opprinnelig startet i 2009 i Canada, og for tre år siden ble Bjørkeli ansatt for å flytte hovedkontoret fra Canada til Norge. I dag er de nærmere 80 ansatte, men etter byggingen i Endalausmarka kan det blir mer enn dobling av ansatte.