Flere nye smittetilfeller i kommunen

Foto: Jan Petter Svendal

På landsbasis ble det registrert det høyeste antallet smittede registrert på ett døgn i Norge noen sinne.

Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook

Tirsdag ble det registrert 2126 nye smittetilfeller i Norge. Dette er 730 tilfeller flere enn gjennomsnittet de foregående syv dagene.

Antallet smittetilfeller av covid-19 tirsdag er det høyeste antallet smittede registrert på ett døgn i Norge noen sinne. Forrige smitterekord ble registrert 31. august i år. Da ble det registrert 1796 tilfeller i løpet av ett døgn.

I Bjørnafjorden kommune ble det registrert 4 nye tilfeller tirsdag og to mandag. Total er vi oppe i 465 smittetilfeller siden Norge ble steng ned i mars 2020.

MANN FRÅ BJØRNAFJORDEN DØYDDE ETTER Å HA FÅTT PÅVIST COVID-19

25 smittede sist uke
Sist uke ble det  registrert 25 nye smittede (PCR-tester ved teststasjonen) i Bjørnafjorden kommune. De smittede er ett barn i barnehagealder (barnehage i annen kommune), tre barneskoleelever, en ungdomsskoleelev og 20 voksne personer (13 fullvaksinerte, 7 uvaksinerte).

De fleste har kjent smittevei og er smittet i husstanden. Ni av 25 har ukjent smittevei. Alle aktuelle nærkontakter til elevene har blitt varslet og oppfordret til å teste seg.

Les mer om tiltak, testing og vaksine HER!

– Kommuneoverlegen vurderer det slik at vi fremdeles har låa risiko for smitteøkning av en slik grad at der gir negative konsekvenser for innbyggere og tjenester, melder Bjørnafjorden kommune.