– Du har vært vår superstjerne

Foto: Jan Petter Svendal

En flott bisettelse av Magne Lunde ble avsluttet med stående applaus da han ble kjørt ut fra Oseana.

Av: Jan Petter Svendal NyttiOs på Facebook

Magne Lunde døde tirsdag for en uke siden etter et veldig kort sykeleie.

Denne tirsdag formiddag ble Oseana åpnet opp for bisettelse av Magne Lunde, og et par hundre mennesker fant veien for å ta farvel med han.

Og det ble en rørende og veldig flott bisettelse, som ble ledet på en flott måte av prest Erlend Lunde, som også var i familie med Magne Lunde.

Thore Thorsen som har skrevet et par låter til lokale Waterwagon, som Magne var med i, startet bisettelsen med en vakker nylaget sang til Magne, «To tårer».

Deretter holdt hans to søsken en tale om Magne. De fortalte om Magne sin oppvekst i Bergen, om turene til Halhjem på sommeren, om familiemannen, om giftemål, siden skilsmisse, og om Magne sin oppmerksomhet for barna, og senere for mange barnebarn.

– Magne var en god pappa, han stilte alltid opp, og siden han ofte hadde fri på dagtid, kunne han stille opp annerledes enn andre foreldre. Jeg glemmer ikke da han kom og hentet meg på skolen med med en svær bil med røde skinnseter, da var jeg veldig stolt, sa søsteren.

– Du har vært vår superstjerne, avsluttet søsteren.

– Du var den beste trommeslageren
Bård Ose kom på scenen og berømmet Magne Lunde

– Du var den beste trommeslageren. En motor som aldri sviktet. Du var en allsidig trommeslager, kanskje den mest allsidige vi har hatt, sa Bård Ose.

Og han stoppet ikke der.

– Bandet ble bedre med Magne på trommene, og han var alltid forberedt til det han skulle gjøre. I 55 år har han vært musikk, jeg vet ikke om så mange andre i landet som har det, sa Bård Ose.

– Bidro til kulturlivet
Også ordfører Trine Lindborg kom med fine ord.

– Vi er stolt over å ha hatt Magne i Os, og han bidro mye til kulturlivet. Han har vært med i kulturskolen i Os i 20 år, og har bidratt med musikkglede til barn og unge.

Det ble også musikk fra Egil Eldøen, han fremførte «Shine a little light», som han og har sunget i duett med Randy Crawford.

Også noen av medlemmene i fra Saft spilte opp, Rolf Skogstrand og Tom Harry Halvorsen fremførte «Grønt gress». Trygve Thue og Ove Thue kunne ikke komme grunnet sykdom.

Presten slo takten
– Dette har jeg ikke gjort i begravelse før, sa presten Erlend Lunde, og så begynte han med å trampe forsiktig og samtidig klappe.

– Kom igjen, sa han og fikk med seg alle i salen.

Etter jordpåkastelsen fikk vi noen videoglimt av Magne Lunde, både i fin prat og mens han briljerte på trommene, slik bare han kunne. Filmet både hjemmefra hvor han bodde på Halhjem, mens han slo stikkene i salongbordet og på diverse annet, men også fra opptredener på Peppes og i Oseana. Han briljerte, og det ble applaus etter videovisningen.

Da familien hadde båret kisten fra scenen og inn i bilen, og den begynte å kjøre, ble det nok en solid applaus fra alle som var tilstede.

Totalt sett en veldig flott bisettelse som både rørte og gjorde oss oppmerksom på kvalitetene til Magne «Manna» Lunde, som musiker og menneske.

Alle foto: Jan Petter Svendal